Björklund sanerar lärarkåren med 3 622 lärartjänster.

Nedmonteringen av gymnasieskolan genom den nya gymnasiereformen kostar en hel del. Trots att Björklund med sina utspel om skolans kvalitet så har det visats sig att istället för att säkra den så gör man tvärtom.

DN skriver
”Enligt regeringen leder förändringarna till att skolan blir billigare. Därför sänks statsbidragen till kommunerna successivt med nära fem miljarder kronor de närmaste fyra åren. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och oppositionen håller inte med. De menar att beräkningarna är undermåliga och att följderna i skolan blir allvarliga. DN har tagit del av en rapport från Riksdagens utredningstjänst (RUT) som Socialdemokraterna beställt. Enligt dem motsvarar besparingarna 3622 lärartjänster i Sverige”.
När man dessutom släppte på spärrarna så att alla skolor ska slåss om alla elever och där det numera går ut på att alla kommuner ska slåss för att sälja in sin skola och få eleverna att välja just deras skola så handlar det numera om att snarare ge bort gratis datorer för att få elever än att ha hög kvalitet på skolan. För små kommuner i Norrlands inland är detta en katastrof. Hur ska vi kunna behålla våra elever under sådana premisser?
Oskar Öholm (naturligtvis moderat) identifierar ett problem med att den dåliga kvaliteten på den skolundervisning som många barn får. Han ser bara en lösning på problemet och det är att tvinga alla att välja skola???
Han säger: Lösningen är inte att avskaffa valfriheten, i stället borde vi göra den obligatorisk. Det är naturligtvis inte ett problem att de som använder skolvalet får en utbildning med hög kvalitet. Däremot instämmer förmodligen alla i att det är oacceptabelt att de som avstår från att välja anvisas sämre och ibland undermåliga skolor. Det är med andra ord inte valfriheten som är problemet utan bristen på aktiva val
Att friskolorna betalar mindre i lön till sina lärare har han nog missat. Han har nog inte fattat att varför det gör det är därför att där har man yngre och obehöriga lärare i större utsträckning än i de kommunala. Så nu fattar man varför de vill tvinga folk att välja skola.
Sen undrar jag om dessa moderater som kläcker ur sig den ena dumheten efter den andra vet att det finns en värld utanför Stockholms tullar. Vilken valfrihet pratar de om? Regeringen babblar om valfrihet ständigt och samtidigt så försämrar man för kommunerna ute i Sverige som inte är spjutspetskommun med universitet, liten arbetslöshet osv.
Det borde istället vara så att varje barn ska vara garanterad en bra utbildning. Detta tafsande på skolan borde man sluta med. Att inte värdera det arbete lärare lägger ner på våra barn. Att ens ha mage och säga att lärarna har för höga löner.
De som har till sin livsuppgift att ”fostra” våra barn att bli människor som har god allmänutbildning, som kan klara sig i ett samhälle när det går ut skolan. Som lär barnen alltifrån det primära att räkna och skriva men också moral, etik och värderingar för att kunna fungera ute i samhället som vuxen.
 Och  de fem miljarder som man ska spara på skolan ska väl användas till det femte och sjätte och sjunde……..skattesänkningsreformerna…
Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>