Du gamla du fria!

Fort var det gjort! Helgen alltså! Vi började med att på fredagmiddag åka till Pengsjö  för att var med på invigningen av EKO-matprojektet på skolan. Där bjöds på närodlad taccobuffé och sen blev det potatisodling som symbolhandling för projektet. Där vid potatislandet pratade jag med ett par om brännässlor som växte i kanten av potatislandet.Jag har nämligen börjat fundera på att plocka nässlor. Det lär ju vara så gott och nyttigt!

På lördagmorgonen skedde det! Jag plockade alltså nässlor och vi åt nässelsoppa till lunch! Det var jättegott och jag kan redan nu avslöja att det blev en ordentlig skörd även på söndagmorgonen! Så nu finns en omgång som räcker även till barnbarna som behöver lite "starkemansoppa"

Senare på lördagen hade jag förmånen att vara "lekmormor" på mitt barnbarns 8-årskalas! Det är väldigt stort förtroende jag fått, för det är tredje året i rad! Det håller på att bli en tradition! Efter det bar det iväg till den stora matfesten på Oskarstorget. Där var det mycket folk och mycket mat. Men det blev kallt! Hoppas att värmen återvänder, för nu räcker det med kyla!

Idag har vi varit på cirkus med ovan nämnda barnbarn. Det är nog över 30 är sedan vi var på cirkus! Det var kul! Idag orkade vi inte med nåt nationaldagsfirande utan det blev grillmiddag hos dottern i Vännäs. Nu när vi kom hem var det lagomt att ta ner flaggan som vajat i den svaga vinden hela dagen!

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.