Smör och Bregott på dagordningen

Jag har börjat köpa mer Smör och undrar varför Norrmejeriets Smör är 15:- dyrare än andra mejeriers. För några veckor sedan undrade jag också om inte Norrmejeriet tillverkade Bregott? Så igår kom jag mig för att skriva till Norrmejeriets konsumentkontakt. Så här lyder svaret:

……………….

Smör är en kategori som är väldigt konkurrentutsatt och där andra aktörer går in med stora rabatter för att ta marknadsandelar. Det kan även bero på att andra aktörer har ett överskott av grädde som de tjänar mer på att sälja i Sverige, än på export. Som ett litet lokalt mejeriföretag, sett ur ett Sverigeperspektiv, är vår avsikt att leverera produkter på den marknad vi befinner oss, dvs.  Norr- och Västerbotten samt delar av Ångermanland. För böndernas bästa har vi i detta fall valt att stå utanför priskriget, då vi som ett litet mejeriföretag inte besitter de stordriftsfördelar som många andra aktörer har och att vi måste täcka kostnaderna för det vi säljer. I detta fall handlar det om en prisökning på 1,50 kr/paket ut till handeln. Detta innebär att Norrmejerier tar ut ett pris på produkten som betalar den norrländska bonden kostnaden att producera mjölken (till 0,5 kg smör går det åt 9 L mjölk)och i slutändan är det såklart upp till oss norrlänningar vad vi är beredda att betala för ett lokalproducerat alternativ

 När det kommer till butikens prissättning kan vi inte styra över det pris butiken i sin tur väljer att sälja produkten för.

Vad beträffar Bregott så ägde fler mejeriföretag Bregott tillsammans tidigare men de senaste åren  är det Arla. Vi tillverkar dock en del utav Bregott fortfarande.

  Vi hoppas att du även i fortsättningen väljer att handla Norrmejeriers lokalproducerade produkter och att du hör av dig om du har flera frågor!  

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.