Favorisering mot lösviktare!

På frågan "vilket godis gillar du?" så svarar jag chips. Jag kan inte erinra när jag sist köpte en påse lösvikt, bara tanken gör mig proppmätt. Jag kan smaka om jag blir bjuden men köper aldrig en påse själv. Däremot chips är livsfarligt, det kan jag vräka ur mig helt utan skuldkänslor (transfetter!). Egentligen är det ingen skillnad på lösvikt och chips, båda faller under kategorin "skit för kroppen" men så är det inte!

När man suttit på föreläsningar har det inte varit helt ovanligt att folk suttit med en påse Tutti Frutti eller en blårosa Karamellkungenpåse och tagit sig en skumbanan emellanåt. Ingen har brytt sig särskilt hårt.
Har man suttit på samma föreläsning och haft en påse med chips så har folk glott tills ögonen ramlat ut och tänkt elaka tankar som "fetto".

Diskriminerande! Varför ska bara lösvikts-människor få kunna äta sitt skräp offentligt medans vi chipsoholics måste trycka i våra påsar i hemmets mörka vrå.

Jag är saltmissbrukare, när jag får mens vill jag  ha salt salt salt. Ingen jäkla choklad. Men det är tydligen inte socialt acceptabelt att äta lättsaltat offentligt men en hel påse Dumle går visst för sig. Varför är det så?

Kuriosa: jag älskar salt men avskyr lakrits om det inte är i spritform.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. hans

    En smörgås med extra salt på är mums (alla dagar i månaden). Jag tycker att vi fortsätter att tycka att salt är gott, oavsett vad andra tycker..:-)

  2. anna

    ja…bara du inte har högt blodtryck..eller vill förebygga..:)..varken socker eller salt är nåt kroppen mår bra av.

  3. Helena Nilsson Springare

    *skrattar högt* det där har jag fasn inte ens tänkt på.. kanske är det så att chips är lite mer åt det ”opraktiska” hållet då man lämnar flottiga avtryck i skolböckerna typ? Haha… Chips är inte min grej.. jag är en sjoklaaatjej 😀 mums!!

  4. Miss Minnalainen

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-05-25 13:42)
    Det är ganska intressant varför man gör skillnad eller tycker att det är annorlunda om man äter chips eller lösvikt. Jag tror det har att göra med formatet, påsen är stor och uppseendeväckande plus att det prasslas och knastras mycket från chipset.

    Sjoooklaaa går bra om det är 70% dock får man inte äta mer än 10g om dagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.