(C) måste sluta gömma sig bakom Mauds kjolar

Nu har det varit en hel del teorier om varför (C) rasat så massivt med röster i Robertsfors kommun. Mycket prat från den ena sidan har varit att raset beror på att (S) bedrivit hatkampanjer, smutskastning och publicerat bilder på tomma valstugor.

Jag känner att jag vill säga något i den här diskussionen.
Nej jag tror inte att det är Maud Olofssons besök på alkot som gjort att väljarna tappat förtroendet för (C). Det är inte Maud som suttit som kommunalråd dom senaste fyra åren. Så jag vill ödmjukt be dom lokala politikerna att sluta upp med att gömma sig bakom hennes kjolar och stå upp för den egna politiken som bedrivits i kommunen. Om var femte väljare var ungdom i det här valet så är det inte en svår matematik att räkna ut varför (C) rasat. Den politik som (C) haft har i mina ögon inte varit särskilt "ungdomsvänlig", ta bara nedläggning av Jenningsskolan och fritidsgårdarna på entrepenad som exempel. Snart f.d. kommunalråd Lars Bäckström ska nog inte underskatta ungdomarna på den skola han ville lägga ner. I skolvalet* fick hans parti bara 4.55% av rösterna medans Arbetarpartiet Socialdemokraterna fick 50%.

Var en god förlorare och utnyttja dom här fyra åren i opposition till att rannsaka eran politik och inte er partiledare. Då har ni lösningen på varför väljarna övergivit er.

/Minna Toivanen, ungdom i Robertsfors

 

* = statistik om skolvalet är hämtat från Jenningsnytt V.38

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Hans Lindgren

    Nog är det märkligt att det alltid är någon annans fel när det går dåligt, eller något inte är bra för centerpartiet. Men för en gång skull ska jag ge dem rätt. Självklart måste det bero på att vi Socialdemokrater har fört en bättre politik, att centern förlorat valet i Robertsfors. Att några bilder på en blogg skulle ha avgjort valet, är både märkligt och orealistiskt. Ett fotbollslag som förlorar en match, kan självklart skylla på domaren (väljarna) eller på att motståndarlaget (Socialdemokraterna). Men ska man kunna komma igen nästa match är det nog mera utvecklande, att med lite självinsikt och självkritik analysera sin egen insats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.