Världens mest misslyckade lägenhetssökare

Pust! Idag har humöret verkligen pendlat upp och ner, mellan glädje och desperation.

Yrvaken och omtöcknad vaknade jag av att jag hörde ett ljud. Jag låg halvvaken och försökte spänna öronen och lista ut vad det var för ljud jag hörde. Kollade på telefonen. Nej det var inte den som ringde. Lyssnade om det var jag som glömt stänga av mp3. Nej den var tyst. Efter ett tag kunde jag identifiera ljudet och det var en låt från rpg spelet Final Fantasy. Aha. Det var brorsan som satt i köket och spelade på synthen. Klev upp och drog en lila klänning över huvudet och satt upp det trassliga håret i en hårklämma. Satte mig i köket och lyssnade när brorsan spelade på synthen och åt en kopp med hallonyoghurt. Kollade på min mobil och såg att jag fått ett sms från Bostaden. Lycka! Jag hade fått placering fyra på en lägenhet väst på stan. Äntligen, tänkte jag. Äntligen har man lite tur i den här ruttna tillvaron. Drack lite kaffe för att fira. Sen kollade jag upp vilken av alla lägenheter som jag sökt som jag fått placering fyra på. Hm. Såg att hyran på lägenheten var okristligt hög. Femtusensexhundratjugosex svenska kronor. För en etta.
Kände mig handlingsförlamad, vad göra? Skickade ett sms till min "expert" (frugans karl) och bad om råd. Han tyckte också den var dyr. Jag höll med om att den var dyr. Sen är den inte tillgänglig förräns april nästa år. Han drog en massa råd men skrev också "gör som du själv vill". Men jag vet inte vad jag vill! Jag är dum i huvudet!
Såg sen att jag fått placering tre på lägenheten. Panik! Började vela fram och tillbaka. Dra argument för och emot. Ex, Bra läge, nybyggd, balkong, fin planlösning bla bli bla men i hälsingland för dyr, inte tillgänglig förräns nästa år, tänk om jag blir 1:a på listan och min kötid nollas och en annan, mycket billigare lägenhet blir ledig bla bli bla voi voi ångest voi voi. Sen fick jag veta att en bekant som just flyttat till Umeå och börjat på läkarlinjen lyckats komma över en billig lägenhet rätt så centralt via en annons på blocket! Kwack? Samtidigt som man ska vara glad för att andra lyckas så känner jag mig så obotligt misslyckad. Så nu har jag också lagt ut en annons på blocket. Hoppas nån förbarmar sig över mig och skänker mig en lägenhet. Annonsen var rätt så dyr.

Iallafall så bestämde jag för att avvakta för tillfället om ettan väst på stan (femtusensexhundratjugosexkronor). Måste tänka igenom detta noggrannt. Sen har jag på mig tills den 4:e med att bestämma om jag vill acceptera eller avböja.
 

Blä.

Idag är det även "betala-alla-räkningar-dagen" så jag har letat igenom hela lägenheten efter den där sabla bankdosan men någon eller något (hustrollet?) har ätit upp den! Grr. Känner mig premenstruell och orkar inte med att allt sjabblar till sig. Vill bara ha en relativt fin och billig lägenhet i närheten av sjukhuset och få betala mina räkningar. Ska man dra ner rullgardinen och krama kudden eller ska man ta ett glas vin? Tar mig ett glas vin.

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Uffe N

  Jag känner igen det där… När jag senast var på jakt efter en etta så hade jag alternativet med nybyggda husen granne med universitetet. Men för en etta på ca 40m2 ville de ha 4500/månad. För någon med studentekonomi (men utan bostadsbidrag) kunde den lika gärna kostat någon miljon i timmen, skillnaden är oväsentlig.

  Till slut hamnade jag dock ute i Holmsund: trevligt ställe att bo, och hyran är inte skyhög. Dock kräver det nästan att man har egen bil. Eller tålamod med bussarna…

 2. Minna Toivanen

  Svar till Uffe N (2010-09-29 22:47)
  Ja Holmsund, Obbola och Ersboda är väl dom områdena jag har längst ner på min ”Platser i Umeå jag vill bo på”.
  Men finner jag verkligen verkligen inget annat blir jag väl tvungen att bosätta mig i vischan….

  Argh, 4500:-! Det är precis den prisklass jag befinner mig i nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.