Dagens

Dagens onödiga information : just nu har jag 71st böcker från Bokus som jag vill ha. Detta blir sisådär 6998:- exklusive frakt. O ve mig.

Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Uffe N

  Tänk om jag bara ville ha 71 böcker till! Och om jag hade tid att läsa alla böcker jag vill läsa… Det är det stora problemet tycker jag, inte att köpa böckerna.

  På tal om köpa böcker: finns det någon affär som är roligare att gå omkring i än en riktigt välsorterad bokaffär? Jag menar en bokaffär med kanske några tusen m2 golvyta. För min del känns det som en del av himmelen!

 2. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2010-12-14 15:42)
  Ja, det låter som en utopi i mina öron! Jag tycker det är lite klent med välsorterade bokaffärer i Umeå. Enda butiken jag egentligen uppskattar att gå i är antikvariatet, men där har jag aldrig råd att handla…
  Biblioteket i ”Skönheten och odjuret” är i närheten av min drömhimmel!

 3. Uffe N

  Jag har varit på en del riktigt bra bokhandlare. Bäst var nog en i London: affären har hållit till i samma lokaler i snart 300 år, och sålt böcker hela tiden. De hade tre (!) våningar, och bara att titta på de 3-4 avdelningar jag brukar kika på tog flera timmar! Nackdelen med sådana platser är att de vet om att de är bra, och tar betalt därefter 🙁 Men antikvariat är inte illa de heller.

 4. Miss Minnalainen

  Svar till Arbetare (2010-12-14 18:34)
  Jag måste läsa texten under tiden jag lyssnar för att höra varje ord eftersom jag är hörselskadad, och då tycker jag själva syftet med en ljudbok försvinner. Men tack ändå för tipset!

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2010-12-14 19:22)
  Åh, nu blir jag riktigt riktigt svartsjuk! Jag vill också gå flera timmar i en bokhandel. Jag gillar att upptäcka nya böcker på det sättet, att klicka omkring på adlibris eller bokus är inte riktigt samma sak. Och bokbörsen använder jag bara när jag vet titlarna i förväg.

 6. Uffe N

  Ifall du gillar böcker och att resa så är ju London en bra mål: massor med bokhandlare, varav en del klassiska. Den finns inte kvar, men om en av bokhandlarna har det till och med getts ut en bok: ”84 Charring Cross Road” (http://en.wikipedia.org/wiki/84_Charing_Cross_Road). Den handlar inte så mycket om bokhandeln men den figurerar i bakgrunden.

  Men det finns en del trevliga ställen lite närmare: Stockholm har ju en hel del bokaffärer och antikvariat. På de senare brukar jag leta efter Harry McFie (svensk, trots namnet). Tyvärr är han svår att hitta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.