Bloggmammorna tar över intranet

Jag har börjat läsa bloggar. No shit det är sant. Jag. Har. Börjat. Läsa. Bloggar. När alla andra startade en blogg eller följde maniskt alla andras bloggar under 2000-talet så gjorde väl jag något annat. Åkte trimmad epa-traktor till Burträsk och drack hemmabryggt vin, spelade basket eller skrev rutten poesi. Jag minns inte riktigt. Men nu har jag lovat mig själv att jag ska ha mer koll på, tja allt. Läsa tidningar och ha koll på vad som händer där ute i världen. Läsa alla bloggar som alla andra läser så att jag hänger med i snacket (men jag vägrar titta på Idol eller Melodifestivalen, det vill jag bara poängtera). Så nu läser jag gamla blogginlägg från 2007.

Efter att ha kollat runt lite på intranet och läst ungefär tjugo-trettio olika bloggar så märker jag en sak. Det verkar som om dom där unga, photoshoppade, slösaktiga, konsumerande och välmanikerade tjejbloggarna har fått en rivalisernade grupp flåsande i nacken.

Jag kallar gruppen för Dom snygga mammorna. Dom kan stava, dom har schyssta värderingar (vilket betyder att dom har ekotänk och är feminister), snygga hem, gulliga ungar som rusar omkring i Spindelmannen-dräkt, dom har intressanta yrken och intressen. Dom läser böcker, dom fotograferar, klär sig snyggt,  lagar mat och spelar musik från åttiotalet.

Själv hamnar jag i mitten. Jag är visserligen ung men jag är knappast smal, vältränad har aldrig solat solarium, har nariga nagelband, har ingen koll på mode eller populärkultur. Fast det ska jag bättra mig på.

Och då kanske folk slutar skoja om att jag bor i en grotta och gör upp eld med flintabitar bara för att jag inte twittrar eller har läst Blondinbella’s blogg.