Dagens

Dagens fundering: hur kan man "låna nåt från google" när google bara är ett sökprogram? Google har inte skrivit några texter eller fotat några bilder. Mycket underligt, jag menar. Om nån googlar på "MS Paint bilder" och hittar en som jag ritat och sen skriver "lånad från google" betyder det att dom tror att google ritat den? Hm. Bäst att fundera vidare medans jag dricker ännu en kopp perkele-kaffe.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-06-17 21:35)
    Men google har inte upphovsrätten till något, det är som jag nämnde bara ett sökprogram så därför blir det fel att skriva att man ”lånat” nåt från google då google inte äger några bilder.

  2. Maria Skiddi

    ”fånga” i cybern då?
    eller det är som på lotteriet i Bonnstan – där man sticker ner handen i rotar runt i en snurrgrunka med vev på? fast man LETAR ju aktivt på google efter bilder, å jag bryter mot varenda regle som finns uppenbarligen å blir väl stämd till jordens arsle.

  3. Uffe N

    Bara en liten kommentar till LO: du får faktiskt inte använda en bild utan att ha upphovsmannens tillstånd. Det är lika stort upphovsrättsintrång som att fildela film olagligt.

    Av någon anledning har det blivit så att bilder på nätet har blivit lite av var mans egendom, medan musik och film skyddas väldigt hårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.