Grattis på den obskyra födelsedagen!


 

Och då passar det sig alldeles utmärkt att duka upp till kalas!

Ja för precis ett år sen satt jag framför mitt vinröda antika skrivbord i kvällsolen och hade just hittat till VK Bloggen och tänkte "ja vafan, ska man prova att börja blogga på riktigt eller?". När jag skulle registrera mitt användarkonto så funderade jag på vad jag skulle kalla bloggen. En del namn ploppade upp men jag ville ha nåt med anknytning till mitt eget namn (eftersom det är så lät att minnas, ha ha) och då tänkte jag på smeknamnet min älsklingslärare i media brukade kalla mig, "Minnalainen" och det tyckte jag var alldeles perfekt. En kombination av mitt eget namn med en finsk twist! Och sen la jag till "obskyra värld", bättre än så blir det nog inte. Obskyrt kan man tolka på många olika sätt och det är upp till läsaren att välja den tolkning som passar bäst. Och eftersom bloggen handlar om mig, mitt liv, mina intressen, funderingar et cetera så funkar det bra med "värld" det lämnar utrymme att jobba kring.

Det var lite om mitt bloggnamn.

Ett år gick ju rätt så fort, över sjuhundra inlägg har jag hunnit knåpa ihop och bloggen är snart uppe i 150 000 sidvisningar, jävligt kul! Fast det är alltid på gott och ont när många läser bloggen, men det ska tänker jag inte prata om idag. Idag är det kalas!

Tävlingar är ju alltid roligt men jag orkar inte göra nåt jätteavancerat, men för er som läser bloggen,  lämna gärna lite feedback i en kommentar, vad tycker ni är bra, vad tycker ni är dåligt, bla bli bla. Bästa svaret belönas med ett obskyrt porträtt ritat av mig i MS Paint. Jag menar, Smiskpiskan gjorde sig riktigt bra i MS Paint!

Tack alla läsare, bra jobbat till mig själv (som lyckades hålla igång bloggandet längre än jag trott) och tack för detta obskyra år! Jag håller väl tummarna för att det blir ännu ett.