Länge leve kommunismen

Idag vart jag kallad för kommunist när vi planerade inför ett EU-projekt som vi håller på och arbetar med i min klass. Jag hade lagt fram ett förslag som jag tyckte att vi skulle jobba utifrån men min "motståndare" var helt emot det och det var då han kallade förslaget för "kommunistiskt" och det gjorde mig såklart rosenrasande. Inte för att jag kallades för kommunist utan för att personen gick till personangrepp. För det är otroligt lågt i mina ögon när man har en diskussion. 

När vi skulle demokratiskt rösta fram vilket förslag vi ville jobba utifrån i gruppen, mitt "kommunistiska" förslag eller den andrs förslag (personen som kallade mig för kommunist då) så röstade alla på mig. 

Länge lever kommunismen alltså?

 

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det finns lika mycket av nyanser i vad för något är kommunist och kommunist som det är med socialister och liberalister.
    Beroende på riktning det står på avgör om det är diktatur, fascistisk eller demokrati och valfriheten.

  2. Uffe N

    Du får ursäkta om jag påpekar oväsentligheter, men enligt det du skriver var det _ditt förslag_ som din ”motståndare” kallade kommunistiskt, inte _dig_.

    Om du skrivit alla relevanta detaljerna ser jag ingen anledning att bli arg över det: du har kommit med ett förslag och någon annan har ratat det. Det är i det läget man kan börja argumentera för sin ståndpunkt, och helst underbygga sitt argumenterande med faktauppgifter (allra helst sådana som man har en enkelt verifierbar källa till).

    ——
    Och nu när jag snubblat in på din beskrivning av dig själv här på bloggen så har jag en fråga. Som jag tolkat det du skriver ligger du till vänster på den politiska skalan. Hur långt till vänster vet jag inte, men det spelar mindre roll. Min fråga uppstår i konflikten mellan ”politisk vänster” och din önskan att bli ”oförskämt rik”. Hur får du ihop dessa två saker, som i mina ögon är varandras motsatser?

  3. Miss Minnalainen

    Svar till Uffe N (2011-09-06 21:16)
    Det finns mycket jag skulle kunna skriva i mitt svar till dig, men det skulle vara alltför utelämnande så jag väljer att låta bli.

    ___

    Att du blir arg när du läser min blogg gör mig såklart ledsen, är det så tycker jag att du ska ägna din tid åt annnat värdefullt. Min presentation får man ta med en nypa salt, den är lite sarkastikt. Jag strävar inte efter att vara ”oförskämt rik”, varför skulle jag då ha ägnat så många år till ideelt arbete?
    Sen tycker jag inte att ”politiskt vänster” går hand i hand med fattigdom. Allt är relativt.

  4. Uffe N

    Jag tror du missuppfattar mig: jag blir inte arg av att läsa din blogg. Hade jag blivit arg av att läsa den så hade jag antingen varit betydligt hårdare i mina kommentarer (utan att gå till personangrepp) eller låtit bli att läsa den.

    Självklart går ”politisk vänster” inte nödvändigtvis hand i hand med ”fattigdom” men det står dock i ganska hård kontrast med ”oförskämt rik”. Det står till och med i kontrast med ”måttligt rik”. Tycker jag i alla fall. Och för mig blir det en kombination av åsikt och livsmål som är svåra att kombinera.

  5. Uffe N

    Och bara för att förtydliga: jag har inget alls emot varken politisk vänster eller oerhörda rikedomar. Vad gäller rikedomarna så är det väl hur de skapats och hur de används som är relevant att diskutera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.