Sveriges bisarra restider och tips på hur man klarar januari månad

Det slår mig att det tar lika lång tid att bila till Frankrike eller åka fram och tillbaka till Berlin fyra gånger som det tar att åka hem till Umeå. Helt bisarrt. Och då är bussen "bara" tvåhundra kronor billigare än flyget som går tjugo timmar fortare. CSN kommer på fredag och jag börjar allvarligt fundera på hur jag ska få ekonomin att gå ihop, för jag måste också ha i åtanke att vi inte får några pengar i december. Så jag måste ha pengar över till hela januari. Eftersom hemresan kommer att kosta tvåtusen svenska kronor så betyder det att jag kommer att ha lika mycket kvar att leva på i två månader. Hey fucking baberiba på mig.

Briljanta förslag på hur jag ska få detta att gå ihop:

 1. jag erbjuder mina tjänster i köket som diskare
 2. börjar gå runt med en insamlingsbössa med parollen "hjälp norrlänningen att komma hem"
 3. slutar tvätta håret med schampo&balsam. Äh, när jag tänker efter så kan jag skippa alltet såsom deoderant och tvål. Hygien är för de privilegierade.
 4. jag får sluta hänga med de coola rika kidsen vid 10-fikat. Hej då 5-kronors kaffe och hallå varmt vatten med sockerbit* (som jag tagit från matsalen).
 5. får ingå partnerskap med mitt rum och spenderar mina fredagskvällar och helger med att läsa böcker och spela spindelharpan två färger.
 6. ansöka medlemskap till IOGT-NTO, vem behöver vodka när det finns gott dricksvatten från toalettkranen?
 7. ta sms-lån
 8. spela på lotto

 

Och sen avslutar vi med ett internt skämt med den här bilden på Cotazuma från Scooby Doo vars innebörd bara är begriplig för mig och tre andra till i Sverige. 

 

* = går även under namnet "silverté"

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. trubbel

  ojdå! vars har du flyttat egentligen 😀 det ska dock bli gött att du kommer hem över nyår 🙂 då ses vi nog!

 2. Uffe N

  Med tanke på din punkt nummer fem kan jag berätta om det roligaste jag gjorde min första fredagskväll på folkhögskolans internat: jag läste telefonkatalogen!

 3. Uffe N

  Jag var inte hög på svampar och inte heller var jag väldigt uttråkad. Om det berodde på genuin galenskap eller inte får andra bedöma.

  Men jag kan berätta bakgrunden till att jag läste telefonkatalogen: min kurs började i februari istället för på höstterminen som alla andra kurser. Det medförde att när jag kom dit så kände alla andra varandra, de visste vad som gällde på skolan och så vidare.

  Inte nog med det utan just denna fredagskväll hade de flesta av eleverna som bodde på internatet valt att åka hem, liksom de flesta av mina klasskamrater. Av just mina klasskamrater var det bara en kvar, utöver mig själv: han hade då ungefär lika långt hem som du verkar ha nu.

  Och eftersom alla andra elever hade varit på skolan länge så såg jag dem bara till frukost/lunch/middag, då de annars försvann iväg till skolans ateljé/keramikverkstad eller sin egen korridor.

  Jag hade ett tag funderat på att lära mig spela gitarr, så jag lade säkert 20 minuter på att läsa telefonkatalogen (som på den tiden var på papper, inte på nätet) för att se om det fanns en musikaffär i närmaste stad.

  Så blev det att det roligaste jag gjorde min första fredagskväll på skolan läste telefonkatalogen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.