Girls have more fun shopping…not!

Jag är inne på  "nätets största och bästa butik med t-shirts och tröjor med coola och roliga tryck" och inser att det är betydligt roligare att tillhöra XY-kromosomen än XX. Vad jag är ute efter är en kombination av att jag är kvinna och feminin + übernörd som gillar tecknade 80-talsserier och tv-spel. Tja bortsett från titlar som "Rambo is my homeboy", "My little pony" och "Real men cry" (bild på David Hasselhoff) så fann jag t-shirts i den här stilen under kategorin :   Dam->T-shirt->Film & Tv

 

 

"Girlpower"

 "Pink ladies"

 "Marilyn In Hollywood"

"Pink rules!"

 

Efter att ha vomiterat i munnen, svurit ett antal #!@% åt skaparna bakom dessa tjejtröjor hittade jag faktiskt en t-shirt som skänkte hopp om att det finns någon därute som förstår att tjejer gillar 80-tals sci-fi istället för rosa lullilull. Skulle jag köpa något från Film & Tv-sektionen under "Dam" så blir det nog den här:

 

 ___________________________________________________________________

 Däremot när man besöker Herr->Tshirt->Film & Tv så hittar man följande:

 

"The Karate Kid"

 

"Knight Rider – The original smart car"

 "Scarface"

"Jaws"

Man kan hålla med om att det är betydligt roligare att handla på killsidan, allra helst under "Tv-spel & Dator" och "Superhjältar", men nu ska vi inte få det att se ut som att tjejer är stereotypiskt "tjejiga" av sig, jag fann faktiskt denna på herravdelningens "Film & Tv" : 

 

 

Alla t-shirts kommer från nätbutiken shirtstore.se

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

 1. Uffe N

  På just det stället där du har kollat har jag inte köpt något, men jag köpte en T-shirt med texten ”There is no place like 127.0.0.1”. Nördig och bra, tycker jag. Och den skiljer datakunnig från dataokunnig 🙂

  Samma ställe hade andra tröjor, med tryck från andra nördområden: en tröja med capsaicinmolekylen så som kemisterna beskriver den, eller talet e, skrivet med siffrorna i talet självt. Riktigt roligt för dem med ”rätt” kunskap och humor.

 2. Frugan

  Heh… har man sett The Big Bang Theory (som jag antar klassas som ”killserie”), så förstår man vad den sista tröjan gör på killavdelningen.
  Det bästa måste väl vara att beställa från butiker där du får göra egna tryck.

 3. Uffe N

  Jag minns tyvärr inte var jag köpte just min T-shirt, men du kan kolla på thinkgeek.com. De har lite annat än bara tröjor också, lite nördiga leksaker tex 😉

 4. Uffe N

  Jag gillar slipsen du hittade! Jag gillar den skarpt.

  Hur kan matte vara svårt? Jag tycker att så länge man rör sig i mattevärlden så som den ser ut på grundskole- och gymnasienivå så blir det inte abstrakt, och därmed borde det vara någorlunda enkelt. Lite besvärligare blir det när man håller på med 11-dimensionella rum och liknande, men när man hunnit dit så har man (hoppas jag) lärt sig föreställa sig saker som inte kan uppfattas med våra vanliga sinnen. Och datorer är jag (bara) en tillämpning av matematiken…

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2012-01-08 18:03)
  Jag gillar också den! (ska bara hitta finansiella medel för att göra den min)

  Jag var bra i matte framtills jag började läsa på gymnasiet, jag läste b-kursen två gånger utan att klara den men nu med (äntligen) rätt vägledning ser det betydligt ljusare ut, jag känner mig positiv och tror med sannolikhet att jag kommer att klara av den. Matte är svårt om man inte förstår vad läraren pratar om. Men som sagt, nu förstår jag konjugatregeln (äntligen).

 6. Uffe N

  Ser man på, du gillar också ”All your base…”!

  Vad är det som ingår i matte B? Själv läste jag matte på gymnasiet på den tiden alla läste samma matte, men vissa läste matte fler terminer än andra, och de sista terminerna jag läste matte hade vi så roliga saker som komplexa tal, derivator och integraler. Vi kan ha nosat på differentialekvationer också, minnet börjar svika mig på den punkten.

  Och det märkliga är att ju mer matte jag läste desto mer behov av den såg jag: man kan räkna ut så galet mycket om du kan matte. Ofta är svårigheten inte matten i sig utan att uttrycka det man vill på ett matematiskt sätt, så man kan räkna på det.

  En rolig uppgift från ett prov på gymnasiet, som jag minns än idag är följande: på ett företag går alla anställda omkring och pratar bort fem minuter arbetstid med alla andra anställda varje dag. Hur många anställda skall företaget ha för att få gjort så mycket som möjligt?

 7. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2012-01-09 00:44)
  All your base är en klassiker!

  I matte b ingår bland annat Uttryck och ekvationer (parantesmultiplikation, kvadreringsregler, konjugatregeln, andragradsekvationer, x2-termer, faktorisering), Geometri (trianglar och vinklar, topptriangel- och transversalsatsen, medelpunktsvinklar) Funktioner (avläsa grafer, riktningskoefficienten, exponentialfunktioner, f(x) osv), Sannolikhet och statistik (koordinatsystem, träddiagram, spridningsmått och lådagram, samband mellan statistiska variabler osv)OCH SÅ VIDARE. Blir alldeles matt av att läsa i innehållsförteckningen! Haha

 8. Uffe N

  Jag har upptäckt en tråkig sak med matematik, och jag gissar att du lider lite av det: det blir nämligen roligare matematik ju mer man har lärt sig!

  Och anledningen är egentligen ganska enkel: när man bara kan väldigt enkel matematik så kan man ju inte räkna på särksilt många olika sorters uppgifter. De kan heller inte varieras särskilt mycket. Men när man lärt sig massor med matte så kan man räkna på många fler sorters uppgifter, och de kan dessutom bli mer realistiska.

  Nu gissar jag lite, men jag tror att du vill plugga till någon inom vård (typ läkare eller sjuksköterska). Om det stämmer så kan du ha nytta av en del matte i jobbet: tänk dig scenariot att du skall bestämma dos och frekvens på medicinering för en viss patients mediciner.

  De flesta mediciner verkar bara om de har en viss koncentration i kroppen, så pillrena måste doseras så att denna koncentration uppnås. Samtidigt får den inte bli för stor, varken på sikt eller efter varje piller.

  Därmed måste man räkna lite för att komma fram till hur många piller patienten skall ha, och med vilket mellanrum. På gott och ont finns det nog färdiga tabeller att slå i, så man slipper räkna själv. Det tar bort en felkälla, men fjärmar också användaren från matematiken bakom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.