Andra dagen, andra veckan

Tisdag, andra dagen på andra skolveckan. Morgonen började med matte, efter att ha tragglat med både första och andra kvadreringsreglerna samt konjugatregeln har jag kommit till faktorisering som jag finner betydligt lättare. När jag är klar med det stycket kan jag äntligen göra provet och sätta punkt på första kapitlet (dom säger att första kapitlet tar längst tid och när man kommit förbi det går det betydligt lättare och det känns skönt). Efter matten gjordes en snabb påfyllning i kaffekoppen och sen vidare till elevrådsmötet som jag är ordförande i. Efter mötet hade vi information från Konsumentverket i drygt 90 minuter och sen dags för lunch. En kryddig vegetarisk gryta med ris och en kopp kaffe senare så var det tags för tre timmar med religionkunskap B som jag har börjat med den här terminen. Dagens roliga lärdom är att det finns en helt ny religion som heter Kopimism. Jag är lite småfaschinerad över den här nya religionen så jag tänkte dela med mig lite information som jag hittade på hemsidan Det Missionerande Kopimistsamfundet

(saxat från hemsidan)

"Våra motståndare, de som vill begränsa kunskap, vill förstöra internet, därför att internet är kommunikation och kommunikation sprider kunskap. Vi älskar internet, men måste räkna med att det stängs. Alla troende kan, efter var och ens förmåga finna andra vägar än internet att kopiera och sprida. Alla medel utom våld och förstörelse av fysisk egendom är tillåtna.

Varje troende sprider budskapet autonomt och suveränt, ensam eller i grupp.

Det kopimistiska uppdraget bygger på ett par grundläggande axiom, som i sin tur kan härledas tillbaka till vårt starka värnande av informationsvärdet, det värde som all information, i sig självt, besitter, oavsett vad informationen har för egenskaper. Eftersom information och informationsvärde är så heligt för oss erkänner kopimister följande axiom:

  • Kopiering av information är etiskt rätt.
  • Spridande av information är etiskt rätt.
  • Remixande är en heligare typ av kopiering än den perfekta, digitala kopieringen, då remixande är korskopiering av en mångfald av information.
  • Att kopiera eller remixa information som förmedlats av en annan person ses som en akt av respekt och ett starkt uttryck för acceptans och kopimistisk tro.
  • Internät är heliga.
  • Kod är lag."

Jag kommer att skriva ett fördjupningsarbete och hade tänkt skriva om fundamentalistiska mormoner som jag blivit väldigt intresserade av efter att ha läst John Krakuers bok "Mord i Guds namn", men den nya religionen Kopimismen låter minst lika intressant! Nej nu ska jag koppla va med lite tysk dunka dunkamusik tills det är middag. Över och ut.

Kvällens planer: dambastu!