Norrländska bussar överträffar allt!

Trafiken här nere är allt annat än nybörjarvänlig. Hundra olika zoner, reguljära tåg och pendeltåg, ibland är man i Halland och ibland inom Göteborg så då är det andra regler, åldersgränserna varierar när man är vuxen eller ungdom. Åker du tre mil åt det ena hållet kostar det femtio kronor och alla betalformer utan kontant är möjligt och du kan betala ombord. Åker du däremot tre mil åt andra hållet kostar det hundrafemtio kronor och du ska ha köpt biljett innan du kliver ombord men vars du gör det framgår inte riktigt men så är det bara, sen kan du inte betala med sms eller kort utan med kontanter. Har du riktigt otur och misstar det ena tåget för det andra så får du hosta upp böter på åttahundra. Men det är såklart ditt eget fel då du borde ha vetat detta. Sen om du är från västerbotten och aldrig förut varit i staden innan har ingen betydelse. För det är minsann inte tågpersonalelens uppgift att lära ut hur det funkar då man borde ha vetat det innan man klev ombord.

Norrland, skaffa för fan inga tågjävlar. Bussar är utmärkt transportmedel och klarar både regn och snö!

Mera gnäll om trafiken i södra Sverige här.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Anders

  När jag bodde i Västerbotten åkte jag buss i alla väder utan nämnvärda problem. Möjligtvis var bussen några minuter sen när det var snöstorm. Åka tåg däremot är ett lotteri, till och med på sommaren. Inte blir det bättre av att olika länstrafikbolag har olika regler för resandet. Tåg borde kunna vara ett bekvämt, pålitligt och snabbt färdmedel med passande anslutningar till andra färdmedel och inte ett irritationsmoment.

 2. Kalle

  Klart norrländska bussar är att föredra av flera anledningar:
  1. Man åker oftast själv i bussen och får då oftast kliva av var man vill, lite som att åka en riktigt stor taxi.
  2. Det finns i regel en buss per stad, i glesbygd 5-10 samhällen per buss, så vilken buss man ska åka med ter sig ganska självklart.
  3. Det finns sällan mer än en väg att stå och vänta efter bussen på så att hitta bussen brukar inte heller vara några problem.

 3. Miss Minnalainen

  Svar till Anders (2012-02-17 18:07)
  Trots att jag inte bott här nere så länge kan jag inget annat än hålla med. Det är aldrig strul med bussarna hemma, men hur ofta får man inte läsa i tidningar om tåg som är försenade och klagomål på SJ? Bara andra veckan var jag med om att tåget var inställd pga (i mina ögon) ”lite regn”…

 4. Miss Minnalainen

  Svar till Stefan Westermark (2012-02-19 22:03)
  Ja du Doktorn, din filosofi kommer tyvärr bli svår att efterleva i framtiden då vi är på väg mot elektronisk betalning överallt. Senaste nytt som jag upptäckt är att man betalar med sms när man ska använda en offentlig toa(?)…

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-02-20 21:05)
  Jovars, om man ska åka till Gällivare kanske. Men en resa på femton minuter hinner man inte göra mer än hitta sittplats, betala och skicka ett sms! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.