Dagens

Dagens fontänspya: det är inte ens första advent men redan har folk tänt sina adventstjärnor i fönstret, det spelas Sankta Lucia och Vi komma vi komma från peppakakespyeland så det står härliga till. Hur kan man se fram emot julen när man redan i detta nu vill att den ska vara över och det "bara" är tjugoförsta november.

Ve mig jag förgås!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Tantarslet

  Jag o många andra blir glada av julpyntandet! I oktober var jag till Nacka och där hade några affärsinnehavare tänt granar redan då. Det finns så mycket som är hemskt att spy över o det finns säkert många som hittar fel på dig o det du gör. Hur skulle det se ut om alla var lika i allt? Vi vet inte vad våra medmänniskor bär på men jag är övertygad om att ingen pyntar i förtid för att såra någon annan. Jag hoppas julstämningen infinner sig hos dig också trots att någon har tjuvstartat.

 2. Miss Minnalainen

  Svar till Tantarslet (2012-11-27 23:27)
  Jag älskar julen, inte hetskonsumtionsdelen utan att familjen samlas, alla tända ljus, små inhemska traditioner, Finska julstjärnor, kaneldoften, klä granen, mandarinerna och så vidare men jag vill att den ska vara från första advent till tjugonde knut. Det blir inte samma sak om/när man tjuvstartar, se bara på semlorna. Förut kunde man bara köpa dom på semledagen och då såg man v-e-r-k-l-i-g-e-n fram emot den. Nu börjar dom flera månader innan och då har som dagen tappat stinget tycker jag.

 3. Miss Minnalainen

  Svar till Maja Larsson (2012-11-27 17:37)
  Korrekt tidsperiod ska vara första advent (och endast då får man lov att tända adventsstjärnorna och stakarna) och sen kastar man ut julen till tjugonde knut! 😀

 4. Helena Nilsson Springare

  Jag kände mig sist av alla sent igår kväll när jag lyckats pillra fram den enda lådan jag äger med juleprylar.. Men NU är det klart. Storpojken vill gärna ha fram julgranen också, men det går jag ICKET med på.. den får komma fram först en vecka innan julafton och helst ska den bort några dagar före nyår haha..

  Jag har ett slags hatkärlek till min julgran. Julstjärnor och annat pynt är helt ok. Men INTE i november..

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-12-02 10:56)
  Haha, jag ville också ha fram julgranen supertidigt när jag var en liten snoris, gärna första december så jag kunde titta på den så länge det gick. Min mor är expert på att städa bort julen innan nyår, då är det ”nyårsgardinerna” som kommer fram och innan ens tjugonde knut passerat har hon även bytt ut dom! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.