En arena för att bidra till ett jämlikt samhälle

 Jag har en enorm drivkraft att utveckla människor och samhällen. Jag både motiveras och drivs av att stödja människors handlingskraft. I alla människor finns en förmåga och vilja att utvecklas och bidra i stort och smått. Alla människor är viktiga och det är miljön runt om som avgör dess livsöde. Jag vill bidra villkorslöst, jag vill ge hopp, tro och medmänsklighet såväl till de som är nära och längre ifrån.

Jag är mamma till 3 barn och är mycket lyhörd för deras behov. De är min största glädje, min största omsorg och mitt största ansvar. Ansvaret för dem delar jag med Fredric, min drivande entreprenör till livskamrat. Han är min borg och min hamn. Fredric får mitt liv att blomstra, hans energi är syret i mitt lugna sinne. Vi kompletterar varandra väl, han är elden och jag är harmonin.

Den senaste tiden har min förmåga att leda och mobilisera folkopinion visat resultat vid Skatteverkets aviserade nedläggning av 9 kontor runt om i Sverige. Ett av dem i min hemstad Lycksele. Samma dag som pressmeddelandet kom startade jag upp en Facebooksida ”Skatteverket ska stanna i Lycksele” syftet var att stötta de 30 drabbade och att protestera mot beslutet. Beslutet mot ännu ett stort skrap i urholkningen av Sveriges inland.

Jag har vuxit upp i en kommun vars resurser avsevärt minskats under mitt 45 åriga liv. Mina barn växer upp i stad med mindre resurser än som fanns under min uppväxt. Utvecklingen går fort, urbaniseringens krafter har många ansikten, men när regering efter regering förstärker dess konsekvenser och med en tillsynes uppenbar iver styr Sverige rakt ner i Bottenviken blir man som inlandsbo, västerbottning och mamma uppriktigt arg och besviken.

Mitt behov och min förmåga att påverka och främja ett jämlikt samhälle har saknat arena. Som ett led i att nå ut och bibehålla min förmåga att bidra till opinion har jag startat denna blogg.

Här kommer jag att skriva om allt som rör medmänsklighet, ledarskap, personlig utveckling, politik och samhälle. Jag är en person med närhet till mina känslor och stor förståelse för andras.

Jag vill medverka att stärka andra människors handlingskraft i sina egna liv men också i förhållandet till samhället. Samhällen som inkluderar människor är det jag trivs i och vill bidra till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.