Mötesplats Lycksele – aktuellt nu som då

x8wvjyaivqybamkatmrr

 

Mötesplats Lycksele ingår som  en del av Region Västerbottens strategi att skapa kreativa möten, mylla för innovationer och marknadsföra länet med en blandning av aktuella föreläsningar. Alltså att främja utveckling.

Det finns dem som undrar, är det värt det? Vad ger det? Jag tycker att det är mycket värdefullt!

Mötesplats Lycksele kan symbolisera en form av historisk dejavu för Västerbotten, i den meningen att det här har hänt förut. Lycksele har sedan århundranden varit centrum för mänskliga framåtsyftande möten och handel mellan människor och det är bra att Region Västerbotten tar tillvara och bekräftar det.

Det är något magiskt med gränsöverskridande och mellanmänskliga möten. Möten som ger nya insikter, eller där man hittar själsfränder kring gemensamma intressen och frågor. Här möts politiker på olika nivåer med innovatörer, företagare, föreningar, organisationer och tjänstepersoner. Det kan inte vara annat än utvecklingsfrämjande

Utvecklingsverkstäderna tar fram det bästa hos deltagarna och stärker deras kreativa förmåga o innovationslust. Det i sig är fascinerande och givande.

Jag går isäng med ett leende.  Har träffat alltifrån ”gamla goa kollegor” och nya värdefulla möten till Ardalan Shekarabi och Zinat Pirzadeh. De båda är intresserade och lyhörda för vår opinionsbildning för en förbättrad regionalpolitik.

Zinat vill ingå i arbetet fortsättningsvis. Hon är som jag en Norrlandskämpe! Härligt!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.