Barometern visar på mörka moln över Sverige

Idag har barometern visat på mörka moln över Sverige. Att SD går framåt med stormsteg. Det är beklämmande, destruktivt och söndrande. Sverige blir inte rikare av att exkludera, det finns inget som tyder på det. Vi förvillas att tro att andra kommer o tar jobben, tär på våra resurser, tar våra bostäder när vi istället behöver ta vara på alla som vill flytta in till våra kommuner.

Vår globaliserade värld är ett faktum och det finns ingen anledning att motarbeta och exkludera. Alla behövs i arbetskraften, utmaningarna på grund av befolkningsutveckling och demografin är enorma. Det krävs en mycket effektiv och värdig integration och etablering av alla nyinflyttade oberoende av etnicitet för att överhuvudtaget klara arbetskraftsförsörjningen.

Jag har reagerat starkt varje gång jag varit på Hotell Lappland och andra restauranggäster påpekat att det bara är ”invandrare” som servererar. Herregud! Det är väl en himla tur för Mattias som driver hotellet att han har tillgång till arbetskraft. Anledningen att inte blonda ungdomar finns med bland personalen är att jobbet inte duger åt dem. De är försörjda av oss curlande föräldrar.

Ett annat exempel som talar för att vi behöver varje nyinflyttare är att Sorsele kommuns socialchef vittande om att hon inte skulle klara sommarbemanningen inom äldreomsorgen utan de ensamkommande flyktingbarnen. Chefen berättade också att de äldre var så glada i dessa vårdare. De spenderade mycket mer tid med de äldre än de tidigare vikarierna och de kände sig mer respekterade.

I Västerbottens inland behöver vi varje ny medborgare samtidigt som många människor sitter kvar på asylboenden med eftertraktade kompetenser. Bristen på bostäder gör att de blir kvar på asylboenden veckor, månader och år. Att lära sig svenska och det svenska samhället på ett asylboende är svårt.

Vi missar chanser till nya medmänniskor i samhället när integrationen inte fungerar. Integrationens dysfunktionalitet beror inte på ev motsättningar mellan kulturer utan på bristen av helhet mellan politikområden. Sverige bygger upp främlingsfientlighet på grund av bristen på politik som enar landets utveckling mellan bostads-, utbildnings-, arbetsmarknads- och tillväxtpolitik. Denna brist gynnar SD.

Ett inkluderande samhälle är ett dynamiskt och utvecklande samhälle. Alla vinner, det finns inga förlorare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.