Värna barnens integritet!

Ungdomar

Jag är förundrad över att föräldrar inte värnar sina barns integritet.

Jag är också förundrad att föräldrar inte värnar barnens syn på sig själva.

Tage Danielssons citat om att uppskatta barn som inte går omkring och visar foton på sina föräldrar är aktuellare än nånsin. Barnen har mobiler vid lägre och lägre åldrar vilket uppmuntrar dem att ta foton och lägga ut för allmän beskådning redan på lågstadiet. Utvecklingen från att vi ägnade oss att byta skolkort en gång om år är inte bara god.

Det kan omöjligt vara bra för unga tjejer och killar att fokusera så mycket på det yttre. Mobbing och näthat är extremt betungande för unga själar och vi vuxna måste vara tydliga med att man inte lägger ut bilder på andra utan att fråga först.

Jag är relativt aktiv på Facebook, men bilder på mina barn är jag extremt sparsam med. Dels är för att de inte vill och dels för att det inte känns viktigt för mig att exponera dem eller min kärlek till dem.  Kan tänka mig hur motsägelsefullt det måste vara för barn att se sina mamma lägga ut bilder och skryta om hur barnet ser ut och samtidigt höra att du ska vara rädd om dig.

Kroppen är själens skydd. Den ska vi vårda utifrån bästa förmåga och dela med dem vi älskar men helt utifrån egen vilja och känsla. Det måste barnen få lära sig.

Fokus på det yttre tränger undan känslor som behöver omsorg för vad de är. En ledsen själ kan synas i ett ledset ansikte men genom att lägga ut det på sociala medier riskerar det stanna det vid det yttre.

Jag är bekymrad över att sunda föräldrar inte förstår detta sammanhang.

Jag vill ropa till alla fina barn att det inte är hur du ser ut som är viktigast. Det är vem du är och att du värnar dig själv och ditt unika jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.