Vila är växtkraft

Avslappning

 

Låt det vila

Vi behöver vila, vi behöver återhämtning.  Det pratas alldeles för lite om vikten av den återkommande vilan.

Tiden är lika för oss alla, vi anser oss ha för lite tid. Jag tror att det är läge att återta makten över tiden så att vila kan prioriteras som ett sätt att återinvestera energi och kraft. Det finns växtkraft i att vila för både kropp och själ. Det räcker inte med semestervila, att gasa som fasen hela året för att vila några veckor om år.

Efter en ovanligt hektisk vår har jag äntligen stannat upp, det har inte varit lätt men jag känner hur viktigt det är för mitt välbefinnande, men också för att stärka mig och bli mitt bästa jag.

Jag tror faktiskt att vi missar en del genom att inte ”helga vilodagen” oavsett om vi har en kristen tro eller inte. Att ta vara på sig själv en sjundedel av tiden är troligen den bästa investeringen i den egna hälsan och den personliga utvecklingen.

Vila är inte bortkastad tid. Det händer mycket när man vilar, man bygger kapacitet. Det är i alla fall min övertygelse. Jag har ett stort behov av att vara ensam, när jag är ensam bygger jag på med energi, men till det krävs också att jag tar vara på stunder av ensamhet. Att jag vilar medvetet!

Vila är i sig en kraft, en form av återuppbyggande av en sliten muskel, led eller tanke. Det är ett sätt att ta tillvara sina styrkor, oavsett om det handlar om kondition, muskel, intellekt eller ett psyke som ska stärkas. Tyvärr har det nästan blivit förenat med skam att bara vara. Man bidrar inte, ställer inte upp, gör sin plikt. Jag tror att det måste ingå i ens plikt att faktiskt ta vilandet på allvar.

Koppla av för att sedan med ökad energi och kraft koppla på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.