Är våra självständiga döttrar provocerande?

Vi är döttrar av vår tid och en del av oss mödrar till döttrar av sin tid. Kvinnor har med åren blivit mer o mer självständiga, vilket är vad de flesta människor vill se och strävar efter. Ett jämlikt samhälle.

Det har alltid funnits människor, förhållandevis flest män som av olika anledningar känt behov av att utöva makt över en andra människor. Undernärda och uttorkade själar får bekräftelse eller tillfredsställelse i att kontrollera och eller skada andra, oftast de svagare.
Upptäckten att kontrollera andra ger
mersmak börjar ofta i låg ålder och utvecklas relativt snabbt till ett beroende.
Ångest kan dämpas på flera sätt, de är väl känt.

Ett sätt är att bli berusad av makt på bekostnad av andra människors möjlighet till ett fritt och tryggt liv.
Många med mig fostrar sina döttrar till bli självständiga. Vi vill att de ska vara trygga i sig själva och veta att livet är öppet för vad de vill göra. Vi fostrar också våra söner till att respektera sig själv och andra. Både kvinnor o män. De ska respektera sig själv o andra.
De ska sätta på sin egen syrgasmask först för att sen kunna stötta andra. Man måste vara vän med sig själv för att värna andra.
Människor som inte respekterar andra har själv inte blivit respekterade o älskade för dem de är. De ser sig själv som sämre,  eftersom de är vad de uppfattat av sina föräldrar. Det är dock ingen ursäkt för att överföra sin taskiga barndom på andra.
Det finns hjälp att få o det är upp till varje människas att göra det bästa av sitt liv.
Att bli offer för vad man varit med om gynnar ingen, allra minst sig själv. Det skadar.
Boende o besökare i Umeå vill röra sig fritt och har all rätt till det. En man sätter just nu hinder för det. Det är nedbrytande.
Alla blir offer på något sätt. Trygghet är ett mänskligt behov om än lite längre upp på Maslows behovstrappa. Vi vill ha kontroll på  våra egna liv men vill också kunna släppa kontrollen och leva fritt utan att vara rädd.
Är det så att män som utvecklat ett behov av att skada kvinnor blir provocerade av de självständiga döttrar vi fostrar dem till att vara?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.