Nu har Riedl hittat sin valvinnarfrĂ„ga 🙊

Att moderaterna i UmeĂ„ inte alltid hĂ„ller sig till fakta Ă€r ju kĂ€nt sen tidigare, men riksdagsledamoten Edward Riedls senaste utspel mĂ„ste ju Ă€ndĂ„ ses som en ny bottennivĂ„ som ingen trodde var möjlig för dem att sjunka ner till. PĂ„ facebook kan man se ett sponsrat inlĂ€gg frĂ„n Moderaterna i UmeĂ„ dĂ€r Riedl anklagar myndigheterna  för att ”stoppa folk frĂ„n att protestera mot höga brĂ€nsleskatter samtidigt som regeringen tillĂ„ts genomföra manifestationer”.

NÄgon manifestation har regeringen förstÄs inte anordnat. Det han Äsyftar Àr en bilkortege som Socialdemokraterna i Mellerud anordnade pÄ första maj. Den fick tillstÄnd av polisen medan föreningen Uppror som anordnade en bilkortege för att protestera mot bensinpriser pÄ flera orter i landet mÄste betala böter.

”Det Ă€r oacceptabelt! Nu kallar jag statsministern till riksdagen”, skriver Edward Riedl i ett skrattretande försök att framstĂ„ som att nu minsann kommer han att lĂ€xa upp statsministern inför hela riksdan. Hade han dock brytt sig det minsta om att ta reda pĂ„ fakta, sĂ„ hade han kunnat lĂ€sa i LĂ€nsstyrelsen i Kronobergs motivering av sitt beslut att föreningen Uppror uppmanat alla sina medlemmar i landet att sluta upp pĂ„ eventet och inte tĂ€nkte begrĂ€nsa deltagandet.

Man kan förstÄs ha synpunkter kring huruvida förordningen om sÀrskilda begrÀnsningar för att hindra spridning av sjukdomen covid-19 alla gÄnger uppfyller sitt syfte. Lagen kan sÀkert göras bÀttre och en sÄdan diskussion Àr vÀlkommen. Men att pÄstÄ att det skulle ligga politiska motiv bakom att myndigheterna ger tillstÄnd till de ena och inte till de andra Àr ju lÄngsökt. Det Àr faktiskt lika lÄngsökt som nÀr Riedl under valrörelsen 2018 pÄstod att den mediala uppmÀrksamhet som skosbrÀnderna fick den sommaren grundade sig pÄ att nyhetsjournalisterna ville rÀdda Miljöpartiet frÄn att Äka ur riksdagen.

”Om lĂ€nsstyrelsen i de fyra lĂ€n som fortfarande hotar Bensinupproret med böter gĂ„r vidare Ă€r maktmissbruket fullstĂ€ndig”, skriver han i sitt utspel. Är han seriös? Man tar sig för pannan! Är det hĂ€r en riksdagsledamot? Han pĂ„minner snarare om valfritt avsnitt av 90-talsserien X-files. Undrar om vĂ€ggarna i hans arbetsrum Ă€r fulla med tidningsklipp pĂ„ vilka han ritat pilar kors och tvĂ€rs som ska visa hur de Ă€r kopplade till varandra i nĂ„gon slags regeringsstyrd konspiration.

Den hÀr ska alltsÄ vara vÀsterbottenmoderaternas toppnamn. Deras nummer etta pÄ riksdagslistan. Han tÀnker pÄ allvar ta statsministerns och riksdagens tid i ansprÄk för att diskutera hur regeringen kan tillÄtas anordna en demonstration som de inte anordnat medan Bensinupproret stoppas frÄn att genomföra en exakt likadan demonstration som inte heller var exakt likadan.

Det hÀr ska alltsÄ vara en riksdagsledamot.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  Du som kritiserar till höger och bensin upproret borde delge dina lÀsare vad bensinpriset i Colombia ligger pÄ för nivÄ som jÀmförelse.Men kanske skatter Àr ditt existensberÀttigande.

  • Alejandro Caviedes (inlĂ€ggsförfattare)

   vad har bensinpriset i colombia med det hÀr att göra?

 2. Ulf Parde

  Det vÀrsta med Riedls pÄstÄende Àr ju, att det Àr alldeles SANT. Det Àr vaket och bra gjort av Riedl att pÄpeka denna pÄgÄende social(o)demokratiska nedmontering av yttrandefrihet och demokrati.

   • Ulf Parde

    Riedl kunde lagt till att Àven t ex BLM o Israelfiender fick demonstrera samtidigt som Bensinupproret inte fick det. Men inte minst BLM och Israelfienderna i bl a Malmö Àr ju social(o)demokraternas favoriter.

    • Alejandro Caviedes (inlĂ€ggsförfattare)

     HĂ€r i UmeĂ„ gjordes en BLM-demonstration som höll sig till de dĂ„varande restriktionerna. Även demonstrationen mot Israels ockupation. De BLM-demonstrationer som gjorts pĂ„ andra hĂ„ll i landet som inte höll sig till restriktionerna föranledde att polisen vidtog Ă„tgĂ€rder. Det blev konfrontationer med polisen. Du verkar inte vara pĂ„lĂ€st i frĂ„gan.

     • Richard

      Du ska inte begĂ€ra att Moderaternas och Riedls tillskyndare ska hĂ„lla sig till fakta…

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.