Luleå klarade det men Mark skrällde.. Uppdaterad

Ja för den som då intresserad av dambasket så vet ni redan vid det här laget att Luleåklarade att slå Visby med mer än 7 poäng. Det var länge jämnt men Sabrina Scott satte en trea med 3,40 kvar som betydde 9 poängs ledning. Sedan släppte alldrig Luleå Vidby under den magiska gränsen 7.

Jag skrev igår om Luleås trepoängsskytte. 11 av 32 är ingen fantastisk siffra men 5 av 6 från Elin Söderström är det. Hon är Luleå mrs Big Shot och var så även denna kväll. Noterbart är att Luleå vann returkampen med 43-41 något som senast på Gotland förlorades med närmare 15 stycken.

Visby och andra sidan hade 21 turnovers och det är ännu en gång just turnovers som dödar laget. Jennie Saunders är annar i mina ögon en av ligans bästa spelare. När jag såg henne live på Gotland i Januari trodde jag kanppt mina ögon över vilka skott hon valde att ta och som sedan gick i. Vilket fynd Visby har hittat där. 27p, 7r, 3a, 3s räckte dock inte utan Luleå till semi…….

Nu har jag fått en spionrapport från Luleå. Spionen säger att Visby blev rånade på segern. Fem av Visbys 21 turnovers enligt spionen var mycket tveksamt avblåsta stegfel. Liknanade stegfel släpptes konsekvent åt andra hållet. Visby som började matchen strålande blev enligt spionen rånade på segern av domarna som tog Luleå tillbaka in i matchen……Det går inte att komma ifrån dom. Dessa ständiga domardiskutioner inom basketen. Det är så efter väldigt många basketmatcher.

Kommentaren som återkommer varje gång Luleå spelar är alltid. Luleå spelar försvar med händerna hela tiden. Varför tillåts det?

Visby verkade dock inte så nedslagna och skylde inget på domarna efter matchen.

– Vi har gjort en sjukt jävla bra säsong. Luleås coach Dennis Pihl tyckte också det, och sa att vi var ett av seriens bästa lag. Hela ön ska vara stolta över vad Ladies gjort, säger Blomqvist till Helagotland.se

Istället ser Visby fram emot nsäta säsong.

– Det ser bra ut. Ingen har skrivit på, det blir klart till veckan. Men som känslan är nu så får vi behålla nio-tio av våra 13 spelare. Det betyder att vi gjort något rätt, säger Blomqvist.

För Luleå väntar alltså Mark som slog ut Norrköping.

Senast i Kinna vann Norrköping med 6 pinnar efter att La Tangela Atkinson varit het som en svetslåga och stoppat i 29p och tagit 18r.

Umeå Comets starke man sa inför onsdagskvällens matcher att "det här tar Mark. Det var bara Atkinson som höll dom vkar i matchen sist".. han sa även "Luleå vinner, det är helt säkert"

Marks coach Frank Alm träffade jag för nästan på minuten en vecka sedan i Sthlm. Då grattulerade jag honom till segern mot Visby där dom stressade fram 41!!! T.Os och vi pratade lite om deras spelstil. Den gode Alm sa då.

"Vi kommer att fortsätta att stressa skiten ur alla lag med vårat presspel. Det är när det fungerar som vi spelar som bäst. När det inte gör så blir det mer att ge bollen till Ashley Key och se vad som händer."

Jag trodde inör matchen igår att Marks presspel skulle bli nyckeln och precis som Björnström att Atkinson inte kunde vara lika het. Så fel jag hade. Endast 12 turnovers för Norrköping och Atkinson gjorde en ny stormatch 26p, 18r. Ändå vinner Mark. Dra mig på en vagn alltså. Jag förstår mig aldrig riktigt på detta Mark men grattis Mark coh grattis igen Frank Alm.

Vad gjorde Mark då? Jo dom gav bollen till Key som levererade 29p, 12r, 4a. Nu med damligans vrickade slutspelssystem så möts alltså Luleå och Mark i den ena seminf. Alltså lagen som kvalade till semi och de direktkvallificerade lagen Solna och Telge genomför en "Pendeltåg-series".

* * *

Basketbloggen Västerbotten tönker ni. Du måste ju skriva något om vad som hädner i Västerbotten också. Visst ska jag det.

Umeå Comets inleder sitt kval den 31 mars hemma mot Järfälla efter 6! veckors uppehåll. Nu i helgen, närmare bestämt på söndag spelar dock Umeåtjejerna mot basketettakvalande KFUM Sundsvall. Detta i Sundsvall för att sedan spela hemma mot Sundsvall nästa söndag i Umeå. Då 14.30 på Tegshallen.

Comets har tränat på ett tag nu. Coach/import Gardler har nu slängt gipset och ska enligt rapporter vara tillbaka på basketbanan inom en hyfsat snar framtid. Enligt andra rapporter har intensiteten i försvaret varit bra på tränignarna vilket lovar gott inför kvalet. Stämmer detta borde Sundvsall mosas på söndag.

Sundsvall för den som inte visste det har ett par spelare kvar från sm-semifinalisten från 2010 i laget. Bl.a Umeåbekantingen Shannon Daly, Anna Höglund och systrarna Bergsten. Inget brödgäng alltså.

När Umeå och Sundsvall möttes på försäsongen i Uman Cup var det tämligen jämnt i två perioder men Comets vann tillslut med 25 poäng. Då satte Umeågänget 16 treor!!! Det minns jag för det var nämligen jag som dömde matchen och Henna Koponen blev utfoulad i mitten på andra perioden. Om det hade något med varandra att göra vet jag dock inte.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.