Baskettorka och Dolphinsfunderingar

Har varit upptagen med en massa annat så som VK-jobb, snöskottning m.m. Därför har det trots ett digert utbud med March Madness, NBA, Svenska Basketligan m.m inte blivit någon basketmatch sedan jag så Vanderbuilt förlora. Jag har inte ens orkat se Knicks förlust mot Pistons och lika glad är väl jag för det.

* * *

Min kära basketklubb KFUM Umeå åkte i fredags till Luleå för att se den avgörande matchen om andraplatsen mellan LF och Norrköping. Själv var jag tvungen att stanna hemma då jag skulle jobba för VK under helgen.

Hela säsongen har jag levt i tron att Norrköping är Sveriges bästa lag men att dom helt enkellt inte prioriterat ligaspelet. Fokuset har legat på Eurochallenge där Dolphins lyckas fenomenalt. Därför trodde vi nog alla att Norrköping skulle gå som tåget nu när europaspelet tagit slut.

Det har dock inte Norrköing gjort utan förlusterna har duggat tätt och laget slutar troligtvis på 11 stycken. Nu hamnar laget på tredje plats och det kommer att krävas bortavinster mot både LF i en eventuell semi och mot Sundsvall i en eventuell final. Klarar Norrköping att vända den här negativa trenden i ligan? Är spelarmaterialet så brett att dom klarar av att vinna guld trots att dom spelar 80 matcher medan konkurenterna spelar endast ca: 45 matcher på en säsong?

Jag har trott så hela säsongen men nu är jag inte så säker längre. Men jag har för dålig koll. Jag har faktiskt bara sett Norrköping två gånger i ligan i år. Resten av det jag sett Dolphins har varit just i europaspelet. Det får bli ändring på detta nu under slutspelet. Någon vända till Sundsvall eller Luleå ska jag väl kunna klämma in tycker jag.

* * *

Imorgon tar baskettorkan slut. När artiklarna är skrivna och inskickade imorgon kväll blir det kl 20.10 Bucks – Knicks och sedan någon collegematch efter det.

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.