Vinst i träningsmatchen mot Sundsvall idag för Comets

Precis som jag skrev i mitt senaste blogginlägg så sitter jag nu och kollar på Buck mot Knicks på NBA League Pass. Men med alla reklampauser som innefattar en NBA match så är det inte ett problem att skriva ett blogginlägg utan att missa något.

* * *

Här nedan ser ni Umeå Comets nya lagbild som är tagen inför kvalet. Comets spelade alltså match idag – mer om det nedanför bilden.

Noterbart angående denna bild är att Madeleine Malmbom som är med på bilden inte kommer att spela så mycket närmaste tiden. Hon ramlade nyligen med cykeln och har skadat ett ledband i foten vilket gjorde att det blev gips o hela balunsen. Sa någon att Comets har en del otur i år?

KFUM Umeå Comets spelade alltså idag sin första träningsmatch inför kvalet som startar den 31 mars. Comets första match sedan 18 Februari och det första av två möten med just basketettakvalande Sundsvall.

Allt enligt rapporter:

Comets får en kanonstart på matchen och snor snabbt åt sig en ledning med 13-2. Sedan slarvar Comets lite och Sundsvall sänker en del skott. Därför tillåts Sundsvall komma tillbaka in i matchen och i halvtid leder Comets endast med 38-35.

I tredje perioden kommer Comets ut och spelar koncentrerat och agressivt försvar vilket göra att dom springer ifrån Sundsvall lite igen. Inför sista perioden leder Comets med 14 vilket dom lyckas öka till 15.

PamRosanio är som vanligt effektiv i offensiven och är på den här nivån i stort sett ostoppbar, Ida Aasa visar stundtals upp bra skytte och laget i sig visar i spurter upp en klart högre nivå än motståndarna men måste upp en till nivå i jämnhet för det väntar bättre motstånd i kvalet.

Ny chans mot Sundsvall på söndag i Tegshallen 14.30.

Men dra mig på en vagn. Jag missar den matchen med. Jag är då på SBBFs Förbundsmöte i Sthlm. Mer om det senare.

KFUM Sundsvall-Umeå Comets 58-73 (18-24, 17-14, 7-18, 16-17)
Poäng:

Sundsvall: Anna Höglund 17, Shannon Daly 14, Isabelle Edholm 9, Josefine Bergsten 6, Klara Byström 5, Lise-Lotte Mattisson 3, Märta Bohlin 2, Olivia Nordfeldt 2.

Umeå: Pam Rosanio 29, Henna Koponen 13, Ida Aasa 12, Johanna Lundström 6, Janett Perv 6, Julia Hamre 3, Emma Johansson 2

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.