En kväll fylld av analyser

Jag hade tidigare i veckan tänkt skriva om den stöld Luleå genomförde i Kinna i lördags men tiden har gått och ingen text har publicerats. I vilket fall som helst så borde Mark ha vunnit den matchen men det är väl det som gör Luleå så bra att dom kan vinna utan att spela bra och utan att egentligen äga matchen någon del av den hela.

Ikväll gick alltså Luleå till final och detta trots att Luleå bara sköt 3 av 14 från trepoängslinejn. Dock uppvägdes det av att man vann returtagningen med 47-35 där 17 av Luleås returer tillhörde Sabrina Scott. Det går inte att komma ifrån att Sabrina kanske är Luleås viktigaste spelare. Hon rä detn som gör att laget vinner även när spelet och syttet inte klickar riktigt.

Dock ska Mark ha en eloge. Dom har genomfört en fantastisk säsong och krämat ur det absolut bästa ur spelarmaterialet. Dock  kändes den här serien som 3-0 till Luleå från dag ett. I final möter Luleå……

….Telge som krossade Solna över 3 matcher och visst kändes som att Solna prickade sin form under höstsäsongen istället för till slutspelet. Nu tror jag inte att det hade spelat någon roll om Solna varit i toppform för Södertälje har med sina förstärkningar Matcalf/Eldebrink blivit ett vansinnigt bra lag och det är verkligen Sveriges två bästa lag som möts i final.

Det kommer att bli en fantastisk final. Jag bara hoppas att den sänds på www.svenskbaskettelevision.se så att även en lekman som jag kan få se den live.

Mer om finalen vid ett senare tillfälle. Jag tror dock att Telge vinner den i 4 matcher om ni undrar.

* * *

Damligakvalet inleddes idag i Jönköping när Brahe mötte Arvika. Hemmalaget vann inte helt oväntat mot Arvika som jag tror kommer att förlora samtliga 6 matcher. Dock blev det ganska jämt. 61-56 vann Brahe med och för mig var statistiken gällande Brahes stjärnor inte direkt imponerande. Anjur Bilbani och Brandi Davis sköt tillsammans 3 av 14 från 3p och totalt 6 av 29 från golvet. Trots att båda stjärnorna var kalla vann Brahe. Det säger nog något om kvallitteten på matchen.

En typisk kvalmatch skulle jag tippa. Där det handlar mer om att kämpa och att vinna än att skönspela och glänsa. Precis som vanligt i kval.

I Arvika kan vi konstatera att grundseriens gigant Paula Juhlin inte hade någon fantastik dag. 2 av 11 från golvet för 10p. Ändå är Arvika jämna med Brahe. En svårtydd förstamatch helt enkellt.

* * *

Kort om Norrköpings vinst och avancemang till semifinal i herrligan idag. Det kommer att bli en fantastisk semifinal mellan LF(mycket troligt) och Norrköping. Visst är det dock synd att ingen svensk tv-kanal kommer att sända samtliga matcher. Visst borde det finns intresse för att se Sveriges 3-4 bästa lag göra upp om guldet? Hur ser nuvarande tv-avtalet ut med TV10? Jag vet att basket har ett lågt tittarvärde men borde inte en önskvärd samarbetspartner till igan sända semifinalerna och finalerna? Det blir inte hetare än semifinaler och finaler inom idrott.

I helgen sändes semifinaler och finaler i damhockeyns slutspel. Bara som en notis.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.