Drömtydare hjälp.

Mina senaste inlägg har mest handlat om politikens irrfärder som egentligen är ganska tråkigt att skriva om, men nu skall jag berätta om något som inte har med politik att göra utan om en egendomlig dröm.
Drömmen handlade om fiskar som fanns i en vik i sjön Storuman, själva inloppet till viken var trång och därmed lättövervakad. Längst in i viken mynnade kommunens avloppsrör ut.
Där, vid röret fanns fiskar som väntade på de godbitar som regelbundet följde med avloppsvattnet. En av fiskarna hade bott där ända sedan yngelstadiet och vant sig med att ta vara på fördelarna med den kommunala utfodringen. Ytterligare en fisk av samma art, troligen en hona i lektagen hade anslutit till röret så nu fanns förutsättningar för reproduktion också. Dessa fiskar hade lärt sig att ändra färg efter behov, ett antal röda prickar fanns dock kvar varför man kunde ana att dessa fiskar en gång i tiden varit röda.
I drömmen kallades dessa fiskar för Kameliontsimpor.
Ytterligare en ny art hade etablerat sig i den näringsrika viken, fiskar som troligen funnits oupptäckta under hela vår tideräkning och som nu med alla medel kämpade för en position nära den kommunala utfodringen. Enligt drömmen är detta troligen en mutation mellan Silverfisk och Gädda, en synnerligen bytesmedveten fisk som kallades Iskariotgädda.
Även en mindre grupp genmanipulerade krabbor där något slog slint i processen så till den grad att dom ändrat färdriktningen ytterligare ett kvarts varv hade kommit landvägen och därmed grundlurat vakterna vid inloppet, krabborna fanns nu längst bak i kön och väntade sig hitta någon överbliven smula från röret.
Runt omkring fanns ett stim spiggliknande småfiskar med nickedocksliknande simrörelser som helt utan egen tankeförmåga vaktade hela härligheten.
Plötsligt händer något, ett stim Fjällrödingar närmar sig inloppet men Kameliontsimporna och Iskariotgäddorna är på sin vakt och ger order att driva bort Rödingarna som upplevs som besvärande konkurrenter i viken. Troligen för att alltför många föredrar Röding framför Simpor, Gäddor, Spigg och manipulerade Krabbor.
Smaklig måltid.

3 kommentarer

  1. AKTORISERAD DRÖMTYDARE

    Del 1 handlar i korthet om när den största rödingen hade fått möjlighet att delta i utspisningen vid det kommunalaavloppsröret, men då endast på halvtid. För att på halvtid
    få föräras de godbitar som pluppade fram i röret.
    Vad storrödingen inte visste var att det krävdes en viss motprestation för att få njuta denna ynnest, något som storfräsarrödingen aldrig behövt prestera i sitt tidigare hemmavatten uppe i fjällsjön Björkvattnet.Vidare krävdes det också att man hade bordsskick och en viss etikett under
    möten och måltider med de andra middagsgästerna.Tex så var förolämpningar och mobbing ej tillåtet vid middagsbordet.
    Om du sammanfogar del 1o2 så kanske du förstår varför rödingarna blev bortjagade från godbitarna vid röret. BON APETIT

  2. B-G. Burman

    Tack du aktoriserade drömtydare, men visst stavas det auktoriserad?
    Förstår att även du har haft en dröm som måste tydas, varför inte börja med den.

  3. Stugägare

    Har följt debatten på nätet mellan dig och dina rivaler. Men nu tycker jag att du har gått för långt. Vuxna människor ska inte nedlåta sig åt sådan pajkastning som du håller på med. Som politiker ska man vara ödmjuk och följsam för att få förtroende från väljarna. Skärpning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.