Predikanters skenhelighet.

Det är alltid lika roande att läsa Lottens blogg, den ger inspiration att skriva själv. Jag dristade mig för ett tag sedan att kommentera hennes syn på oss män och fick så småningom ett lugnande besked, därmed inte sagt att jag förstår henne fullt ut, orsaken torde vara att jag är på tok för tidigt född.
Eftersom jag varit med i livet ett tag och upplevt en hel del har jag även märkt hur generationernas värderingar förändrats, inte minst hur alla krav och måsten har en negativ inverkan på folk. Kravet på att vara den perfekte mannen, kocken, städaren, sopgubben, vedhuggaren, snöskottaren, gräsklipparen, toalockstängaren, potatisskalaren, glödlampsbytaren, tvättmaskinisten, älskaren som dessutom hela tiden skall rikta hela sin uppmärksamhet på kravkvinnan är inte helt enkelt, i vart fall inte i min generation.
Kravkatalogen underlättar inte min syn på tillvaron men jag är glad att inte bli dränkt i någons skurhink om det inte passar, det känns inte särskilt tilltalande och därför är det faktiskt ganska skönt att vara för tidigt född och att ha en sambo där åldersskillnaden är mindre än 33 år.
Ett återkommande inslag i L.L.s resonemang är kravet på absolut trohet, vaddå trohet ?
Något sådant finns inte om man är frisk och inte är Eunuck, finns den MAN som inte reagerar på en vacker kvinna och tänker förbjudna tankar ? Knappast och den som påstår det ljuger. Jag är säker på att många killar visslat efter L.L och det är väl OK, men troligen djävligt syndigt.
Det finns omskrivet i olika skildringar hur t.o.m. predikanter under sina frälsningsresor härjat i sänghalmen bland pigorna i församlingen, möjligen uppfanns ordet välsignat tillstånd vid något pigkammarmöte.
Min generation som gick i söndagsskolan fick minsann veta att synd ex. hor fick man inte begå vare sig i tankar ord eller gärningar och om man ändå gjorde det skulle man hamna i helvetet, men trots söndagsskolan och hoten, nog fan har jag syndat.
Nu när jag genomskådat predikanternas skenhelighet överväger jag allvarligt att i nästa liv bli Eunuck, allt för att eventuellt vinna framgång hos den moderna kvinnan, Lotten, vi kanske möts i nästa liv.
Livet är häääärligt, nu känner jag mig som en riktig mansgris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.