Hemavans Airport och ett tandlöst fack.

Hemavans flygplats har utvecklats och blivit en ovärderlig tillgång framförallt för turismen i Tärnafjällen, den positiva utvecklingen beror till avgörande del på ett effektivt arbetarteam som trivts med jobbet och som därmed med liv och lust kämpat för sin arbetsplats.
Och vad händer ? Styrelsen för flygplatsbolaget med Runar Frohm och Erik Abel Ejderud i spetsen har uppenbart egna planer och framgångsrik personal med nyckelkompetens blir uppsagda och skälet motiveras med ARBETSBRIST.
Den goda stämning som funnits bland personalen är som bortblåst och en massa frågor ställs i det tysta. Vem får gå nästa gång och varför? Har jag rätt partibok för att få behålla jobbet? Vad är det som är fel på mig? Vågar jag ha några egna synpunkter ? o.s.v.
Än fler frågor uppstår när uppsägningarna är färdigförhandlade och flygplatsbolaget i platsannonser söker personal med samma kompetens som den uppsagda. Den första frågan är, vad fan betyder ordet ARBETSBRIST ? Nästa fråga blir osökt vad fan har vi facket till ?
Vi vet att Ejderud som tack för sin saneringsinsats blev ordf. för Storumans flygplats, nu återstår att med spänning följa Forsbergsaktiens utveckling vid Hemavans flygplats.
Min uppfattning är att rätt partibok är den avgörande faktorn vid det nya tjänstetillsättandet och att alla som kan tänka själva platsar bäst i Sibirien, så har diktatorer i alla tider hållit sig kvar vid makten och det funkar så länge omgivningen består av nickedockor.

6 kommentarer

  1. ortsbo

    Hemavans flygplats gynnar verkligen inte ortsborna. De lovar flygstolar som sedan ges bort till förmån för turister. Helt bra gjort! sparka all personal!

  2. Fjällstinta

    nu kanske man ska behöva tillhöra rätt parti för att få jobb, men förr skulle man vara ur vissa familjer för att få jobb….
    Skillnaden är???

  3. Ingalill

    Är det inte dags att JO anmäla Storumans kommun?? Helt sonika få väck denna skammens kommun ifrån Sveriges kommuner.Införliva den istället med Lycksele kommun där ju allt annat är förlagt.En samling marionetter som sitter o leker med skattemedel är inget annat än ett hån emot kommuninvånarna.En syssloman borde se till att få denna kommun omyndigförklarad.Planer på ett nytt sjukhus i Storuman och ett nedlagt demensboende i Tärnaby ,rimmar väldigt illa.Satsa istället på att bygga en tunnel igenom Storuman så man slipper se eländet!!”Det man sparar på gungorna tar man igen på karusellen”.Det är ju rena snurren i Storuman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.