Grattis till uppvaknandet (s), (pl) och (kd)

Man skall aldrig sluta att förvåna sig, läser i VK att den nya kommunledningen först nu insett att en förlikning med Riverman är det enda rätta.
Under alliansstyret arbetade både dåvarande kommunalrådet Gunnar Åström (m) och jag som f.d viceråd (v) att en förlikning var den bästa lösningen, även kommunchefen Ralph Johansson som var väl insatt i frågan ansåg att kostnaderna för kommunen skulle begränsas avsevärt vid en förlikning.
Och vad hände ? Gunilla Lundgren (s) Ronny Nyström (pl) och E.A Ejerud (kd) avvisade alla tankar om förlikning och fick majoritet i KS för att driva frågan till domstol där kommunen förlorade. Jag glömmer aldrig Ronny Nyströms uttalande när han med sin bakgrund som nämndeman var segerviss och ansåg att kommunen med lätthet skulle vinna målet.
Nu blev det inte som Lundgren, Ejderud och Nyström trodde, kommunen förlorade vilket innebär kostnader för kommunen på ca. 1 milj.
Nu, efter de segervissa snillenas kuppartade maktövertagande har dom tvingats tillbaka till verkligheten och får krypa till korset och troligen med skammens rodnad på kinderna fått erkänna att Åström och Burman hela tiden haft rätt.
Jag glömmer heller aldrig Gunilla Lundgrens intellegenta uttalande vid ett KS-möte som löd (röstar Burman ja då måste jag rösta nej.)
Tanken infinner sig, användes IT-frågan som verktyg för att ta över makten, i så fall har makten och egenberikandet blivit viktigare än politiken.
Både TV och Länstidningarna var ordentligt på hugget i sin rapportering om ’smaktkampen’ (medvetet stavfel) i Storuman, efter slutförd kampanj för maktöveragande verkar det som att trycksvärtan har blivit en bristvara, i vart fall ställs det inga heta frågor till nuvarande kommunledning, vi får inte ens se fru Lundgren i sin maktberusning göra glädjeskutt i TV.

14 kommentarer

  1. A.Johansson

    Jadu B.Eriksson (bengt, börje, berit, bruno, birgitta eller vad du nu heter….) Det är då inte jag som är bitter.

  2. S.Toruman

    ”Du som inte ser det ruttna i den här historien!”

    Jaha, så jag ser inte det ruttna i den här historien…… okej….. säger du det så är det väl så….

  3. Peter Åberg

    Om du Bengt-Göran och alliansen inte sagt nej till köp av Tärnaby Folkets hus hade vi inte varit i den situationen vi är nu, där det är stor risk att kommunen inte kommer att få förvärva fastigheten.

  4. Robert

    Ja ä inte bitter, Robert Gustavsson brukar göra en uppskattad sketch, med det temat.. Visst finns det likheter med Tärna Vänstern och Tony Rickardsson, Skulle vara riktigt roligt att höra en bitterhetssketch om Tärna Vänstern
    Näää jaa är inter bitter, jaa har i alla fall gjort mycke bra jag, även om det var ett tag sen och det kanske bara blev lite fel så vann jag i allafall.. Så jaa är inte bitter.

  5. Betydligt bättre informerad

    Som vanligt när det gäller it frågor brister det i kunskap för herr Burman ta och kolla upp vem som har begärt förlikning och kolla även upp den kostnad du nämner i din blogg sedan
    Riverman betalt sina skulder till kommunen. Ring Ralf Johansson .
    Återkom sedan med en dementi på bloggen och gärna en ursäkt för dina skriverier.

  6. B-G. Burman

    Peter Åberg kan inte vara omedveten om att det var kommunens kärva ekonomi som ställde till problem I FH-frågan, för mig var det enkelt att prioritera till förmån för vården, omsorgen och skolan framför FH. Men detta hände ju under mina 16 mån. som viceråd och där har du ju själv erkänt att det finns en del minnesluckor.

  7. Peter Åberg

    Intressant att du tilltalar mig i tredje person Bengt-Göran. Är det så att du hellre vill prata om mig än med mig?

    Du ursäktar dig med den kärva ekonomiska situationen men du skulle aldrig, jag upprepar aldrig, godta den ursäkten från dina politiska motståndare.

    Minnesluckor verkar vi ju båda ha. Jag kan erkänna mina. Kan du erkänna dina?

  8. Marianne Johansson

    Du Robert, tycker inte du att vi har så det räcker av politiska sketcher i den här kommunen?
    Bitter kan man bli av många olika orsaker, och om vi nu är bittra i Tärna Vänstern, varför kan du inte försöka förstå anledningen då?
    Jag tycker att du med flera bitterhetsdebattörer förvränger en sanning som faktiskt finns där, men som ni av någon anledning vägrar att se.

  9. Marianne Johansson

    Appropå köpet av Folkets Hus, Peter, är kommunen intresserad av att köpa Hemavans kursgård, så att vi häruppe kanske ha råd att gå och bada i fortsättningen också? Ni står ju redan för driftskostnaderna.

  10. Bitter

    Ja Marianne vi har mycket material,, kanske för en hel långfilm. Ja håller med dej i badhusfrågan, efter vad jag förstått skulle ett övertagande av Hemavans badhus inte kosta så mycket, och med tamke att det skall byggas ett nytt i Storuman så av rättviseskäl borde det finnas ett i Hemavan. Har vi råd med två flygplatser så har vi nog råd med två badhus.

  11. F.D kommunbo

    brukar följa debatten i denna kommun o förstår inte de förtroendevaldas agerande!!! sammarbete lönar sig…. nu framstår ni som ett koppel idioter från bägge lägren utåt sett!!! samlar man ihop nivån på era IQ:n platsade inte laget i MENSA vid dags datum..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.