Vem är till för vad ?

Till att börja med kan jag konstatera att Gunilla Lundgrens utspel i Allt om Storuman blev startskottet för människor i alla läger att ge utlopp för sina känslor och tankar, ibland var inläggen på väldigt låg nivå och ibland mera seriösa.
Min blogg verkar reta en del som vill hävda att jag har fel utan att presentera sin egen sanning medan andra håller med och vill gärna veta mera om olika skeenden i vår kommun, jag får t.o.m. mail från folk som är sura för att jag bloggar för sällan.
Någon som uppenbart inte är i närheten av Freuds kompetens har diagnostiserat mig som bitter och det får väl den personen tycka, jag pissar lika långt för det. Jag har tidigare förklarat att jag nog är mer arg än bitter men jag är ju inte heller någon Freud så det får väl stanna med att vi har olika tyckanden.
När jag pratar med folk på gatan får jag uppfattningen att besvikelsen över det nya styrets sätt att tillskansa sig makten inte kan accepteras och detta är en av anledningarna till att jag ibland vässar pennan.
En dikt skriven av Bo Johansson passar bra när vanligt folk känner sig svikna och övergivna.
MED DE SVIKNA LÖFTENA
STÄNDIGT I MINNET
SAMLAR SIG NU VREDENS BJÖRKSLY
LÄNGS DIKESKANTERNA
PÅ ÖVERGIVNA MYRODLINGAR
STYRKTA AV VREDEN
ÖVER DE SVIKNA LÖFTEN
VÄXER SLYET I HÖJDEN
MED ALLT BREDARE ÅRSRINGAR.
Innehållet i denna dikt borde alla politiker ha som rättesnöre och inte behandla folk som myrodlingarnas valboskap vart fjärde år.
En vald politiker är till för folket och inte tvärtom.

14 kommentarer

  1. Robert

    Det är vad jag menar, om man inte kan acceptera så söker man en sanning som någon annan skrivit, och citerar den. kanske i brist av egen kunskap eller insikt av hur man själv tänker och handlar.. Så vad jag menar är att du ska inte vara bitter och leta fel i din omgivning, börja med att ta steg tillbaka och tänk, vad kunde jag gjort annorlunda, hur skulle det ha blivit om jag agerat på ett annat sätt. Eftertanke är ingenting som man behöver ha dåligt samvete för, Om man vill så kan man ta flera steg framåt, med ödmjukhet och välvilja. Avund är av ondo.
    mhv/Robert

  2. S. Toruman

    ”Någon som uppenbart inte är i närheten av Freuds kompetens har diagnostiserat mig som bitter”

    Och du gnäller att de pågår ”mobbing” mot G.Å m fl
    Du verkar inte ha alla getter hemma du….. Blir mer och mer tydligt för mig varför vissa inte ville ha kvar dig….

    Är det så konstigt att vissa får uppfattningen av att du är bitter då mycket av det som skrivs i din blogg är gnäll mot S, KD, Kommunlistan m fl…. ”Ni” var så duktiga och dom gör bara fel, fel, fel….

  3. Marianne Johansson

    Istället för att sitta där och reta upp dig på någonting du inte ens behöver läsa, ta reda på vad ”gnället” handlar om! Kanske vågar du komma tillbaka med inlägg som du vågar stå för sedan!

  4. B-G. Burman

    Du har så rätt, jag har inga getter bara två jättefina hundar och jag tänker inte heller skaffa mig några getter så du behöver inte vara rädd för konkorrens i din djurhållning.

  5. Marianne Johansson

    Intressant!
    Hur tycker du att vi i kommunens västra delar ska agera för att få en bättre kommunal service, fritidsaktiviteter till barnen, fräschare skollokaler, sjukstugelokaler som följer sekretesslagar, mm, mm, mm…………

  6. B. Eriksson

    Hej S.Toruman va kul att få föra en bloggkonversation med en ”småbitter” man eller kvinna döljer sig bakom en synonym som föranleder en att tro du kommer från komunen eller..skall vi inte dra skynket från ansiktet och och vara reko.. och tala om vem som döljer sig bakom S.Toruman och B. Eriksson. Jag ståtar åtminstone med mitt efternamn och B står för Bengt ole..ole…nu väntar jag m.fl med spänning på ditt för och efternamn.Vad jag kan utläsa av dina inlägg så funderar jag ändå om du har kurage att tala om ditt riktiga namn..låt mej hoppas men jag tvivlar.

  7. S. Toruman

    Jag fick känslan av att du var bitter…. visst, jag kan ha fel… men efter att ha läst dina blogg-inlägg så är det känslan JAG får…. Jag kan till mångt och mycket förstå det du skriver Marianne, att ni känner er ”åsidosatta” när det gäller vissa investeringar, men det är inte det det handlar om…. Jag har endast uttryckt att jag har fått en känsla av att Bengt-Göran är bitter. Rätta mig gärna om jag har fel…..

  8. ingalill

    Men snälla nån,vad är det du vill komma till???”En dåres försvarstal” av August Strindberg är ju bara förnamnet på ditt snurrande här!!Bitter hit o bitter dit!Rätta mig om jag har fel Snurre S.turman..

  9. Robert

    Nää ja ä inte bitter, men det var nog lite bättre förr, när inte så många ifrågasatte va ja sa, men bitter de ja inte

  10. Marianne Johansson

    S.toruman ,du vill alltså göra om inläggen från att ex handla om åsidosattheten i kommunen, till att handla om Bengt-Görans och kanske min sinnesstämning? Då kanske du ska starta en egen blogg där du skriver om de ämnen du tycker är intresanta ex folks sinnesstämningar?? För B-G:s bloggar och inlägg handlar liksom mina bloggar och inlägg, precis om det vi skriver om! Och det är de ämnena vi vill debattera, inte hur du anser att vi mår!

  11. S. Toruman

    Nej då Marianne, nu har du nog fått nåt om bakfoten… Jag vill inte göra om era inlägg. Men om jag får uppfattningen av att B-G är bitter, får jag inte skriva det då? För jag får ju uppfattningen av att han är det då jag läser hans inlägg… Ni behöver inte ta det som ett angrepp mot er, vilket ni nästan verkar göra… det är bara min högst personliga uppfattning.

  12. Marianne Johansson

    Du S.toruman kan ha vilken personlig uppfattning du vill om mig i alla fall, men att tramsa om bitterhet eller inte är att förflytta fokus från kärnan ut i periferin….Om du nu gillar att analysera och har bestämt dig för att B-G är bitter, kan du inte också fundera på anledningen till det, kanske hamnar du då rätt, nämligen på åsidosattheten, kärnan i B-G:s blogg?

  13. S. Toruman

    Ja du, Marianne, vad ska jag säga…. För det första så har jag inte bestämt mig för att B-G är bitter, däremot är det en känsla jag får…. viss skillnad. Du säger att jag också ska fundera på anledningen till det… ja, om du läser vad jag skrev några inlägg tidigare så kanske du ser att jag skrev att jag i mångt och mycket kan förstå om ni känner er åsidosatta. Än en gång, rätta mig gärna om jag har fel

  14. ingalill

    Fy F.. Vilken omogen kommentar å vilken ambivalens!!!Har du så svårt för att bestämma dig så föreslår jag att du skall ta en LIVLINA å ringa en kompis!!! Han kanske kan ge dig rätt svar så att du kan komma vidare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.