Livsfarliga Björnar

Läste i dagens VK att det var stort Björnvarning i Vännäs där det varnas för att vistas i det aktuella området. Men stopp och belägg, Länsstyrelsens björnförståsigpåare säger ju att björnar är ofarliga. Trots detta sköt man på Länstyrelsen inrådan en Björn i Holmsund / Obbola i våras, samma öde torde drabba Vännäsbjörnen.
I en liten by inom Tärnaområdet finns det ett antal Björnar som under våren satte skräck i en del bybor, då ansåg man från myndigheten att det bara var några snälla och sällskapliga gosebjörnar som sökte social kontakt, här var det inte fråga om något pådrag för att hjälpa till, att skjuta någon störande Björn var absolut uteslutet.
Kan det vara så att Björnar som finns nära Residensstaden är farliga och skall avlivas medan björnar långt från beslutsfattarna är snälla gosebjörnar som ingen behöver vara rädd för. Eller är det så illa att om en fjällbo blir uppäten av en Björn får han skylla sig själv för att man bor nära ’skogen’. Inte undra på att fler och fler börjar prata om SGT modellen för att freda sig.

3 kommentarer

  1. jn

    Det är rätt uppenbart att vi inte är lika inför lagen och makten. Det ser jag också som nästan bor i residensstaden. Det borde inte vara någon skillnad på inlandsbarn och umebarn.

  2. Henry Cruz

    Gosebjörnar är det naturligtvis när det gäller Tärna-omr. Så säger naturligtvis länsstyrelsens tjänstemän=Frimurarordern som egentligen styr Sverige. Tjänstmännenen får ju sina direktiv från denna fina ordern.

  3. trygg fjällbo

    Som svar till herr Cruz kan sägas att han med flera kan verkligen känna sig trygg, storumans kommunalråd Gunilla Lundgren sitter ju med som sakkunnig i Västerbottens rovdjursråd!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.