Störtloppsskytte ?

Har hållit tummarna för Björn Ferry så att knogarna vitnat, tyvärr hjälpe inte mina anstängningar och besvikelsen är stor att framgångarna för Storumans stolthet låter vänta på sig. Men så går Anja från lilla avlägsna Tärna och vinner sin 39:e VC- seger och man blir ju glad igen, hoppas att alla kommunbor uppskattar hennes framgångar.
Har funderat litet på att uppfinna en helt ny sportgren nämigen störtloppsskytte, har hört att Anja är en hejare på att hantera en bössa. Den där lilla backen som finns ovanför hotell Toppen kunde ju bli en lagom testarena, Kan ni tänka Er vilken folkfest när Anja och Björn utmanar Erold, Gunilla och Erik Abel på STÖRTLOPPSSKYTTE. Jag köper en biljett direkt.
Vilken publicitet det skulle bli, århundradets marknadsföringsgrej och flyget till Gunnarn skulle säkert bli fullsatt den dagen så visst skulle det vara värt besväret.
Till sist, God Jul Peter Åberg.

20 kommentarer

  1. ingalill

    MEN vilken lysande ide´…,Jag skulle ju gärna vilja ha med Möbelhandlaren o Peter Å. i denna utmaning oxå.Jag väntar med spänning på vem utav dessa kandidater som antar utmaningen.Jag åker GÄRNA buss för att bevista detta spektakel.

  2. Erold

    Du och ”ingalill” då ,är ni inte tränade?
    Och får jag använda pilbåge,för jag brukar vara träffsäker…även i mina kommentarer.
    Å det andra problemet!
    Anja 1:a,Björn 2:a,Heidi 1 VM guld,1 VM silver,å Kent(Pappa Heidis) 1VM medalj….. å Maria Piettäles mamma Elisabeth kommer från Skarven,hon som har mest poäng av svenskorna(Maria alltså),du vet…kul va? Alla från ”lilla” Storumans Kommun
    å Gott nytt år till er..

  3. Erold

    Jag glömde ju Viktor Stenman,som VM 2a ifjol vann i torsdags över VM 1 an….sorry men det är så många duktiga i Storumans kommun att hålla reda på.
    Och denna fakta skall du bara läsa om du har humor,å glimt i ögat + ps,et
    Ps.90% av oss(även du och Marianne inräknad)politiker hävdas vara inkompetenta,men varför skall då de resterande 10% få dåligt rykte?
    Å får vi Partilösa KL räknas som politiker ,eftersom vissa hävdar nåt annat
    Nåt att tänka på!!
    he he
    God Jul å dra på smilbanden,allt är inte mörkt bara för att det är den mörkaste dagen….Erold

  4. B-G. Burman

    Modigt Erold att du framträder med ditt namn. Det var inga svårigheter att dra på smilbanden när jag läste dina ”träffsäkra” kommentarer, se bara upp för rikoschetterna.
    Jag gläder mig verkligen över ALLA förträffliga idrottsframgångar i kommunen som du räknat upp, men håll med om att avlägsna Tärna med långt över 100 OS, VM och VC-segrar ändå ligger i en klass för sig, hela idrottsvärlden utom möjligen Skarven ställer sig frågan hur detta är möjligt. Ingen har väl glömt att hela Sverge stod stilla när Ingemar åkte slalom.
    Du nämner M.P.H:s mamma som något alldeles extra, jag har i motsats till Erold aldrig betraktat barnafödande som någon sportgren men om det nu är det borde väl medparten få poäng för assist och då kan jag förstå vart du vill komma.
    Sedan måste jag erkänna att jag inte hade en aning om att M.P.H. är Storumanbo.
    Slutligen var en av mina grannar intresserad av vem som sköter snöröjningen fram till ditt hus, fast det är ju heller inte någon sportfråga

  5. Marianne Johansson

    Träffsäkerheten med pilbågen kan nog stämma Erold, men med kommentarerna……nja, det gäller ju då att alla förstår vart du vill komma med dem?

  6. peter

    all inblandade i serien ”tomtarna från loftet” som hembesöker ”fablernas värld”för att vara delaktiga i musikalen ”de missunsammas klagan” skulle ta tillfället i akt o göra ett litet test på manicken som sitter mellan axlarna!! besök www. illvet.se och gör hjärntestet!!! den samlade nivån på komm.politiker samt f.d sådana samlas i en shaker som skakas för att uppnå en någorlunda nivå för framställande av james bonds motsvarighet till drink…men nu kallas den för ”stilla natt” framställd på hembränt o julmust…..forts.följer

  7. Fundersam

    Även om det kan vara intressant att läsa dessa ordväxlingar funderar jag ibland som tärnabo ; finns det INGENTING vi är eniga om i HELA kommunen (eller åtminstone till 90%)?!?!

  8. Erold

    Använd tankeenergin till att hitta möjligheter för denna kommun att komma framåt,istället för att underblåsa hatet mellan kommundelar med alla dessa inlägg.
    Kommentarer som ”vem som har skottat framför ens hus”vad tillför det denna debatt å julefrid…..mvh erold

  9. B-G. Burman

    Men snälla Erold, jag använde tankeenergin, och resultatet blev SAMARBETE mellan idrottskändisar från olika kommundelar.
    Hur du kan vrida detta till att jag ”underblåser hatet mellan kommundelarna” är obegripligt, förklara dig tack.
    Att jag sedan är allergisk mot charlataner har jag väl lite svårt att dölja.
    Önskar dig och din familj en God snöfri jul.

  10. ingalill

    Hej Erold,jag skulle lätt ha antagit din utmaning till störtloppsskytte.Hade det varit för några år sedan då du fortfarande lekte indian å cowboy.Numera leker mina barnbarn 6 o 8 år med mina pilbågar.Utmana gärna dem för de är ju just nu på din nivå…God fortsättning själv.

  11. ingalill

    Du glömde en som verkligen borde haft en medalj.Nämligen han som mitt i smällkalla vintern drog av sig sina vinterbyxor.Allt för att väcka uppmärksamhet.Jag har nu glömt hans namn men du Erold kanske kan dra dig till minnes då du verkar vara en hejare på statistik..Dessutom skulle det vara mycket intressant att få veta vad en sådan exhibitionist sysslar med idag.Du kanske sitter inne med ett svar??? Tack på förhand.

  12. B. Eriksson

    Man småler när man åter få se allas vår egen Erold i bloggdebatterna igen..fick nämligen uppfattningen i höstas att du inte ville fortsätta att blogga eftersom du tyckte många var emot dina inlägg i den politiska debatten som härjade som mest efter ditt avhopp från V-partiet.Men nog av det nu..du är tillbaka i bloggen som partilös?? på KL listan, men tyvärr också ” ide”lös eftersom du inte väcker nya frågor om hur du tycker komunen skall agera och inte agera, numera så uppfattar jag dig Erold som två på dom flesta puckar eftersom du bara kan replikera på redan ställda ider och förslag som väcks i komunen och bloggar.Ge mig och kanske några tusen till förslag på nya och då menar jag verkligen nya ider hur komunen skall utvecklas.För det kan väl inte vara så att det saknas förmåga och insikt
    hur en komun skall drivas…..framåt.Dom två som i mina ögon åtminstone försöker komma med någorlunda vettiga förslag om hur utvecklingen kan gå framåt är B-G Burman samt Marianne Johansson.
    Ps. Var bor egentligen M.P.Holmner ….i Storuman.

  13. Erold

    B?Eriksson…
    Vilka kloka och” framåtförslag för denna kommun” syftar du på att dessa personer har kommit på?
    Jag tackar på förhand,och hoppas på ett vänligt svar.
    Ps Meddela B-G att det finns en obesvarad fråga på hans egen blogg som ”vingklippt” tar upp i bloggen ”storuman är fantastiskt”
    Skulle vara kul om han tog ställning….
    Erold

  14. Vem kan ro utan åror!!!

    En utav många kloka o framåtförlag är ju att det skall vara en rättvis fördelning utav skattemedel i kommunen.Men det lär ju bara bli en utopi så länge skutan sköts av usla amatörer till roddare…,

  15. Vem kan ro utan åror???

    PS.. Missade ett S i ordet framåtförslag tidigare.DS..Ber om ursäkt för detta.Jag hoppas att det går att läsa o tyda ändå, trots detta klavertramp!!

  16. Tyckare

    På tal om fördelning.

    Vore intressant att se hur fördelningen varit mellan kommundelarna de senaste 20 åren om man även tar hänsyn till folkmängden på respektive plats. Är inte alls säker på att Tärna/Hemavan-området är de som varit förlorarna.

    Kan heller inte förstå inställningen att den ena kommundelen måste avstå från framtidssatsningar för att den andra inte kan få lika mycket vid samma tillfälle. Jag tycker detta är ett inskränkt och kortsiktigt sätt att tänka och byapolitik utan helhetsperspektiv.

    Det viktiga är att rätt satsningar görs på rätt plats och vid rätt tidpunkt. En lyckad satsning i ena kommundelen gynnar även den andra kommundelen.

  17. Marianne Johansson

    Du ”Tyckare” kan söka uppgifter om fördelningspolitiken mellan kommundelarna på ekonomiavd kommunkontoret. Det är inte svårt alls! Förklara för mig vad du menar med att den ena kommundelen måste avstå från framtidssatsningar, för att ”den andra delen inte kan få lika mycket vid samma tillfälle?” De två sista meningarna är jag helt överens med dig om.

  18. B. Eriksson

    Gott nytt år Erold,jag hoppas att 2009 blir det år då Storuman komuns politiker inser att samförstånd och rättvis fördelning av komunens pengar är enda vägen till en framgångsrik komun.För att bli en komun som folk trivs i och vill flytta till så fodras det att dom styrande gräver ner stridsyxan och välkommnar förslag och beaktar dom synpunkter som dom boende i västra delen av komunen anser viktiga för sin överlevnad. När jag åberopade B-G Burman samt Marianne J. så försökte jag påtala att dom åtminstone försöker föra en form av debatt som för frågorna framåt och inte ständigt som du har gjort ifrågasätta inehållet.Man bör kunna acceptera att även en politisk motståndare har rätt ibland.När det gäller B-G Burman så tycker jag att hans synpunkter ang. t.ex. Gunnarns flygfälts framtid,dom äldres rätt till vård,fördelning av pengar, IT frågan skulle göra komunen till en framtidskomun för alla parter gammla som unga.Marianne får eloge för sitt sympatiska sätt att både ge ros samt ris till både partivänner och dom som inte står henne närmast politisk t.ex hennes innlägg om sjukstugans framtid i Tärnaby är värd all respekt från dom styrande i Storuman. Har ej träffat damen ifråga personligen men, man kan ändå se en duktig politiker i hennes svar.När det gäller herrn ifråga så har jag faktiskt skakat hand med honom någon enstaka gång per år så jag tror inte jag är rätt man att vidarebefodra dina önskemål om obesvarade frågor.Varför inte avge ett nyårslöfte Erold att ge ett ex. på hur du personligen vill göra för att alla oavsett var man bor i komunen skall känna att du jobbar för både den västra och östra delen av komunen.

  19. B-G. Burman

    Nämen Erold, du kräver att jag skall svara en anonym tyckare samtidigt kan du inte förklara dej inför en f.d. partikamrat. Du äventyrar din egen trovärdighet alldeles själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.