Lokal Robinsonsåpa.

Såg en kommentar i Mariannes blogg där sign. ’iaktagare’ föreslog bildandet av ett nytt lokalt parti för Tärnafjällen.
Det är klart att om man är intresserad av att kopiera någon gammal Robinsonsåpa kan tanken vara frestande. Man har ju redan startat en försöksverksamhet i Storuman genom bildandet av kommunlistan, lag syd är därmed ett faktum. Jag fattar att det kan kännas ensamt utan motspelare och därför pratas det från en del håll att bilda ett Tärnaparti som då skulle spela lag nord och därmed skulle vägen ligga öppen för att starta riktiga ö-råd där dom värsta intrigmakarna och falskspelarna naturligtvis avgår med segern.
Vänsterpartiet tror inte att Robinsonmodellen hör hemma i politiken utan vi vill i stället använda oss av demokratiska metoder för att hitta bra lösningar som gynnar kommunen och dess medborgare.
De värderingar som vi står för är överlägsna alla ö-rådsbetonade avarter som politiken på sina håll drabbats av och därmed måste jag meddela sign. iaktagare att vi inte har för avsikt att splittra kommunen ytterligare genom bildandet av något nytt parti.
Vi har inte glömt den frustration som våra väljare upplevde och gav uttryck för när avhopparna presenterade sitt nya parti, vi vänstrpartister tar vårt ansvar för det förtroende vi fick av våra väljare i senaste val.
Vi jobbar för hela Storumans kommun och loggans utseende eller partinamnet är inte avgörande för resultatet.

5 kommentarer

  1. Erold

    Kan väl presentera Vänsterpartiets förslag till ett ”hela kommunförslag”på denna blogg,det skulle vara intressant,för inte kan det väl vara så farligt att 3 gammgubbar startar ett eget parti, å en av dem leker Robinsson,,,enl dig…….
    Finns det nån fara i det???
    Jag trodde att vi skulle komma framåt med politiska beslut som gagnar kommunen,å inte skriva om enskilda personer som dessutom verkar helt korkade enl dig…
    Det är lugnt B-G ,vi är ett litet parti i minoritet,så hoppa på de större och mer seriösa partierna istället.
    Men vi försöker på vårt vis,om vi får……?

  2. Iaktagere

    Nej ett intresseparti behöver inte vara den bortkastade rösten som vi upplever att rösterna på Vänsterpartiet var i förra valet. Ett parti som företräder väljarna i den västra regionen behövs, som det är nu får vi som Marianne säger i ett blogg svar ”stå med mössan i hand när höjdarna råkar vara på besök”. Vad kan du vara med att uträtta B-G Burman mer än att göra din röst hörd och i tysthet svälja ditt förtret för övermakten?
    Är ditt nästa steg att gå med i AFA?
    Nej det är nog dags att du vaknar till och upptäcker att det finns folk i den västra delen som likt David vill lägga Goliat på rygg, utan att kasta sten.

    Varför liknar du Tärnaborna med Robinson deltagare som med intriger ska rasera det Vänsterpartiet byggt upp?

    Nej kasta dina gamla dogmer och anslut dig till väljare som lever i den av kommunen utarmade fjällbygden.

  3. B-G. Burman

    Jag finner inget samband mellan Robinsonsåpan och senaste val. Efter kommande val vet vi vad folk tycker.
    Gör någonting själv och starta ditt parti, vem vet du kanske blir den nye David som får det tvivelaktiga nöjet att delta i nuvarande Robinsonspektakel.

  4. Johan

    Det är en stor Robinssonsåpa i Storuman odrna upp det för kommunensbästa och låt inte intrigmakare vara med. Det som dessa ”frimurare” gjorde att använda V röster för att driva personliga intriger. Måste hela kommunen ta avstånd mot. Legitimerar ni att dessa bara ställer till det för kommunen i egen bråkssjukevinning så förlorar kommunen mycket ansende utåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.