Vårkänslor m.m.

17 maj Norges nationaldag som alltid firas med pompa och ståt, dessutom firar man samtidigt i år Norges KO-seger i schlagerfestivalen så nu finns det ingen hejd på firandet. Jag har vid några tillfällen varit i Norge den 16-17 maj så jag vet hur uppsluppet det kan vara, hela Norge ligger i ett nästan ogenomträngligt finkeldis och alla är i ett enda stort glädjerus. En sådan här dag känns det riktigt bra att kunna falla tillbaka på det Norska ursprunget även om det var för länge sedan.
Storbjörkvattet sjön där jag bor är på väg att riva så nu dröjer det inte länge förrän byns ungar badar även om vattnet är jä. kallt, ungarna bryr sig inte om det värre är det med oss äldre som är betydligt fegare. Storbjörkvattnet är ca 170 m. djupt så vattnet blir aldrig särskilt badvänligt, av den anledningen mäter vi inte vattentemperaturen i grader och varför skall man dra med sig termometer när det går lika bra att mäta temperaturen i cm.
Vårkänslorna kommer som ett brev med posten och infaller samtidigt som alla damer gömt undan skoteroverallarna, pälsmössorna och mammeluckerna, våren är en härlig tid inte minst för alla damer, i en frisk mans ögon blir ju alla kvinnor så förb. vackra på våren.
Jag hade hoppats att de starkaste vårkänslorna skulle avta med åren men icke, samtidigt känns det bra för troligen är man frisk så länge dom finns.

5 kommentarer

  1. Henry Cuz

    Du vet ju vad som hände mig. Vårkänslor som sträckte sig över sommar ,höst vinter, vår, sommar, höst, vinter,vår igen och åt helsicke med vintermössor å skoteroveraller när EN VISS dam tog tag i mig,ja du vet ju. Gläds med våra grannar i väst och många av oss har ju en del av våra genetiska band från vårt grannland i väster. Ja precis vi elsker ER.

  2. B-G. Burman

    Hej blindgångaren, du är definitivt en man och min läggning är inte åt det hållet.
    Undrar om din fru är en av dom som ringt mig för en date.

  3. jag är glad

    Ja nu verkar du seriös, är det så här vi vill att våra förtroendevalda ska föra en dialog.. men det kanske drar nån till ”eller” från valurnan.

  4. åxå förtroendebald

    Starka vårkänslor är minsann inget att leka med vare sig man är förtroendevald eller icke. B G Burman verkar ha fattat det, vårkänslor farliga saker— i mitt fall pappa om 7 mån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.