Rätt eller fel ?

Ibland ställs man inför frågan om man själv är helt galen eller om omvärlden är galen. Lyssnade på en debatt som handlade om EU-valet där någon tyckte att kandidaterna kanske borde SÄNKA sig till väljarnas nivå, jag höll på att smälla av när jag hörde denna översittarkommentar. Under min politiska tid har jag hela tiden strävat efter att vara lyhörd på vad som är viktigt för medborgarna och försökt att HÖJA mig till den nivån, någon tycker säkert att jag misslyckats men jag har i alla fall försökt HÖJA den demokratiska nivån i min egen kommun.
Tyvärr har jag med god insikt i den kommunala karusellen kunnat konstatera att det även där finns alltför många sk. politiker som drabbats av översittarfasoner och därmed inte vill SÄNKA sig till medborgarnivå, är det verkligen så vi vill att vårt samhälle skall fungera, jag tillsammans med vänsterpartiet vill i vart fall inte ha det samhället.
Håkan Rombe brukar i sin blogg förfasa sig över kommunismens illdåd, jag håller med för de diktatorer som härjat finns inget försvar, men den stora frågan är var dom i verklig mening kommunister, tänk om dom var helt vanliga maktgalningar som gömnde sig bakom en kommunistisk fasad. Jag tar precis som Håkan avstånd från dessa maktgalningar precis på samma sätt som jag tar avstånd från maktgalningar (s)om vi har på betydligt närmare håll.
EURON ett kapitel för sig, Sverige har ju sagt nej till EURON, därför blir det på något vis kollission i min skalle när Folkpartiets egen lilla järnlady Marit P. predikar sig varm för att vi naturligtvis snarast skall införa EURO i Sverige, hon och Fp. har verkligen HÖJT sig över folkviljan, här är det inte fråga om att SÄNKA sig till medborgarnivå.
Jaa vad skall man tro, kanske jag är helt galen och borde förpassas till Södermalm som städarhjon, den nya tidens arbetsläger. Hjälp var är felet ?

2 kommentarer

  1. Minkfarmarn

    .. och röstar precis som du på Marit Paulsen. Euron är väl den enda garanten som vi européer och svenskar har till en stabil växelkurs, så vi får råd att åka utomlands igen. Att matpriser och bensinpriserna skenar är ett bevis för att kronans tid är ute och det måste väl även den enklaste typen av människa förstå.

    Tack för vägledningen B-G Burman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.