Makten har man bara till låns

skrevs det om I ALLT OM STORUMAN för litet över ett år sedan, författaren var Gunilla Lundgren assisterad av en SUAB-tjänsteman, målet var att själv ta makten vilket lyckades med hjälp av EAE och ett gäng vildar.
Klart att man var besviken på det kuppartade sätt som maktöveragandet skedde, vi fick bl.a ett vice kommunalråd som inte ens var folkvald och ett kommunalråd som glömt senaste katastrofvalet men som i extas över ett lyckat kuppande gjorde glädjehopp inför TV-kameran, förtroendeingivande nja.
I dag är jag glad och tacksam för EAE:s avhopp från den förra alliansen, nu behöver man inte bli sammankopplad med den mannens politiska irrfärder längre. Jag är också glad över Gunillas uttalande att ett samarbete med V var otänkbart så länge jag fanns kvar där, detta p.g.a. att personkemin inte var den rätta. Om Gunillas krav på personkemi är avgörande för att bli accepterad på jobbet kan jag förstå att problem kan uppstå och då är lösningen uppenbart att skicka ut folk i kylan. Rättning i ledet heter det visst på diktatorspråk. Min målsättning har varit att efter bästa förmåga jobba för kommunens bästa och inte att pussas med kommunalrådet för det skulle kräva en jäkla massa personkemi.
Och vad hände sedan, i senaste KS kom då frågan om misstroendeförklaring mot kommunalråden, under det år som det nya styret suttit vid makten har missnöjet eskalerat beroende på en rad händelser bl.a. hanteringen av flygfrågan och planerna på äventyrsbadet med skyhöga driftskostnader trots kommunens usla ekonomi. Demokratin har urholkats, offentlighetsprincipen är skrotad och kanske allvarligast korruptionen har tydliggjorts.
Missnöjet finns även bland folk utanför sammanträdesrummen, jag har mött många gamla sossar som uttryckt stor besvikelse över demokratihaveriet och den översittarmentalitet som råder i de egna leden. Dags för krismöte för makten har man bara till låns.

4 kommentarer

  1. Rävfarmaren

    Man blir minst sagt förvånad! Inte en motkommentar på Burmans inlägg om ”makten” från s,kd,och dom 3 trojanska hästarna! Tydligen var det sura rönnbär till rävgänget! Makt är ju ett underligt ordval när man blir förtroendevald!! Det borde hellre heta att man har förtroendet till låns!!!!

  2. Aha

    Hoppas du kommer till ro nån gång. Allt detta agg som du bär på måste vara fruktansvärt tungt att bära. Du har mycket bra åsikter emellanåt,men detta missnöje som du sprider måste få ett slut.Vad vill du åstadkomma med allt detta? Är vi inte en kommun som ska verka framåt och ta tillvara allt som finns i denna underbara kommun? Allt skit som skrivs och ältas skadar oss ju bara.Sluta nu genast och hjälps åt att få vår kommun att gå framåt, och inte som det är nu, bli en stor följetong där du i högsta grad är inblandad.

  3. B-G. Burman

    Hej Aha. Du undrar vad jag vill åstadkomma, svaret är enkelt, jag vill leva i ett demokratiskt samhälle där folkviljan är A och O. I skrivande stund är demokratin satt ur spel vilket jag alltid kommer att protestera mot. Du tycker att det skrivs en massa skit, jag håller med dig till stora delar men om skiten kan bidra till att bromsa odemokraterna fyller den trots allt en viktig funktion. Ledarna i Kina tyckte nog att protesterna på Himmelska fridens torg var skit. Vad tycker du ? Trevlig midsommar.

  4. Tyvärr

    Mycket bra kommentar och tyvärr… allt för mycket sanning för att B-G ska gilla den. Visst sprids det oerhört mycket missnöje både på nätet och i verkliga livet från det hållet. Stå på dej, annars gör någon annan det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.