Oppositionen i Storuman.

Efter gårdagens KF i Storuman står det helt klart att V är det enda oppositionspartiet värt namnet i Storuman. Det framgår med all önskvärd tydlighet att c som är tongivande i den gruppering som utger sig för att vara i opposition är djupt insyltade med s. kd. och de partilösa vildarna så till den grad att de partilösa i sitt hyllningstal till Patrik P (c) uttryckte önskemål att lösa in sig i centerpartiet. Det är lika uppenbart att c förbereder sig för att nå framskjutna positioner efter kommande val då i samarbete med s och då är det inte så svårt att förstå att även de partilösa vill vara med på ett hörn. Tyvärr sker detta på bekostnad av demokratin vilket är skrämmande och att f.p. och m köper detta intrigspel är bara att beklaga.
Vänsterpartiet insåg tidigt dubbelspelet och tackade därför nej till erbjudandet att ingå i en opposition som i verkligheten inte finns. Att inte vara till salu har inneburit att v efter ett osunt kuppande blivit ett litet parti men ett parti med hedern och ideologin i behåll där demokratin aldrig kan förhandlas bort.

18 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Jag är inte stolt men i alla fall nöjd med att hälften av folkpartisterna, både fullmäktige i okt 2008 och igår, röstade mot torpederingen av kommunens ekonomi. Röstlängderna från gårdagen och oktobersammanträdet i flygfrågan borde räcka som enda information till väljarna valet 2010. Men då får vi väl ett fullmäktige bestående av 9 st ledamöter…. Beslutet i Hemavan okt 2008 dränerar kommunen på 11 miljoner enbart under år 2009. Att påstå att dessa pengar inte påverkar andra verksamheter är på gränsen till imbecillt.

  2. Marianne Johansson

    fanns väl en anledning varför Patrik P inte ville ha med V i sin ”opposition”
    Det var helt enkelt inte opposition han ville ha!

  3. Undrande

    Problemet är nog snarare vad man menar med opposition i de olika partierna. Kanske är det så att alla inte tycker, som B-G Burman, att opposition innebär att vara emot i stort sett allt som föreslås av de som har majoriteten till synes oavsett om han tycker förslagen är bra eller dåliga. Kanske är det också så att alla inte resonerar som B-G Burman att beslut kuppas igenom när besluten tas med stor majoritet (demokrati). B-G säger sig värna om demokratin men kan inte hantera att vara ett litet parti med få väljare och därmed få röster i den demokratiska församlingen. Verkar ibland som han vill hävda att det borde vara minoriteten som skall styra. Vore det så som B-G vill hävda, att han har rätt och majoriteten har fel, är det ju synnerligen märkligt att V inte fick fler röster i valet när han ofta påstår sig representera ett stort flertal medborgare. Dessutom verkar ju vissa inom V ha tyckt att B-G drivit en så dålig politik att man blev tvungen att lämna partiet och bilda ett eget parti.
    Opposition eller opposition in absurdum?

  4. B-G. Burman

    Du undrare, jag vill bara påminna dig om att V efter senaste valet var det näst största partiet i kommunen. Varför avhopparna i största hemlighet sedan bestämde sig för att ”starta eget” kan bara dom själva svara på. Kritiken mot mig kom inte förrän jag deklarerat att V inte avsåg att samarbeta med någon som förbrukat sitt förtroende och därmed blivit uteslutna från v.

  5. Henry Cruz

    Ovan text är ju vansinnigt negativ för en människa som gillar raka besked och ren skär demokrati men ovan epitet/benämning från ens omvärld är ju så ofantligt lätt att undvika. Det är ju bara att komma på utlysta möten och klart och koncist deklarera att jag har ändrat min uppfattning och kommer att ta en annan väg än ni som siitter på detta möte och detta kallas verklig demokrati och skapar respekt inte bara på mötet utan även på ens omvärld.

  6. Erold

    Henry…
    Var var du på alla dessa Alliansmöten ,då du kan uttala dig om en sån sak?
    Vi är nöjda med vårt beslut,och du borde också vara glad att slippa oss femtekolonnare…
    Startskottet till mitt agerande var att Din ledare skällde ut oss utanför macken i T-by ,alltså Ronny och mig för att vi hade skrivit en motion utan hans samtycke.
    Då vi såg hans ”Demokratiuppfattning?” både på detta sätt och andra faktorer så kände vi inget förtroende och eftersom ni ser er ledare som den ende ,så skall du skatta dig lycklig att vi avvek…
    Men lycka till med att engagera er och ta på er poster för att förändra till er framtidssatsning…
    Det är väl demokrati ,att man får välja det som är rätt för en själv,och du och andra är fria att göra det du tycker är rätt,VI har inte hindrat er….
    Och lycka till i nästa val,för det borde vara rätt så enkelt för er att få röster,då vi nu bloggmässigt verkar vara idioter,men lycka till Henry med erat engagemang för Storumans Kommuns utveckling,eller har du som Marianne också i hemlighet skrivit på listan om kommundelning(femtekolonnare??)?

  7. Henry Cruz

    Var ej på alliansmöten men om något gick fel där kunde ni ju kommit på v-föreningsmöten och sagt er mening då hade jag och andra åtminstone icke behövt fälla ovan omdömen, men si det gjorde ni icke.Icke ett enda med raka besked.Hade ni gjort det hade i alla fall JAG till fullo med absolut respekt accepterat ert ställningstagande.

  8. Marianne Johansson

    Ja, Erold, jag har säkert skrivit på någon sådan lista, men knappast i hemlighet!
    Jag tycker att det var på sin plats att skriva på en sådan lista, när allt man pratar om är kommunsammanslagningar och storkommuner, vilket jag inte tror på ! Men jag tror inte heller på att vi någonsin skulle tillåtas att dela på vår kommun! Än hur många listor vi skriver på! Vi måste lära oss att samarbeta och respektera varandra över kommunklyftan, Erold. Detta har vi ju pratat om redan Erold, du ville ju att jag skulle driva den frågan och jag sa ju nej, och jag sa ju varför också, minns du? Kanske skulle du Erold behöva bo i en storkommun, längre från kommuncentrat än vad du gör i dag, så kanske du skulle förstå vad vi här uppe är så missnöjda med när det gäller fördelningspolitiken i vår kommun?!

  9. Bengt Eriksson

    Nej,nej,….nej Marianne för guds skull föreslå inte att Erorld skulle flytta till en större komun. Vi som bor i dom större komunerna vill för allt i värden inte få in en sådan ”grabb” förlåt mej jag menar karl i vår komunlista inför kommande val.Vi som bor verkar och i dom större komunerna har redan tillräckligt med ”grabbar” med dialekt som slår sig för bröstet och tycker sig vara ”riktiga kärar”när man har varit med på TV någon gång.

  10. Erold

    Barnsligt sätt att förnedra Bengt?
    Försök till Mobbning yttrar sig på just ditt sätt att försöka trycka ner folk.
    Underligt att inte VKs etiska regler sätter stopp för sådana kommentarer.
    Bli politiker,eller prova på att vara offentligt villebråd Bengt… så får du också stå i rampljuset eller skottgluggen,vad hindrar dig???
    Och Henry…vilket V-möte missade jag i såfall??
    Marianne visste ju om detta,att vi skulle bryta oss ur,…

  11. Henry Cruz

    Alla möten jag bevistade!!! Och när människor som jobbat samman (gäller allt föreningsliv eller t.ex jaktlag) byter kurs skall man ha såpass kurage för att få respekt att man träder fram själv meddelar detta rakryggat och inte går via ombud/rykten för man har ju FULL RÄTT att själv göra så. Just detta eliminerar rykten/skvaller och ger just respekt och redighet.

  12. Erold

    Henry..Du har alldeles rätt i det ,ursäkta…..men vi tänkte inte i de banorna ,tyvärr.
    Nu är detta gjort,och vi fortsätter så klart med de vi tror på,men som sagt ursäkta att vi inte frågat hela gruppen….
    Vad tror du har blivit skillnaden ,förutom att ni inte blev meddelad?
    Bra med återblick,men som sagt gjort är gjort,och vi får ta den kritiken ….givetvis.
    Vi lär hela livet Henry,även du förhoppningsvis!

  13. Marianne Johansson

    Förlåt Erold, jag visste inte att jag skulle agera ombud för er till resten av partiet, ej heller förstod jag att det skulle ske då, som det gjorde! Jag trodde att det var en ide inför nästa val???
    Men det är en sak att hoppa av ett parti och byta partinamn, och sedan bli partilös för att kunna behålla poster i styrelser och nämnder, och dessutom sätta in folk som inte funnits på någon valsedel, det Erold tycker jag var fult!

  14. B-G. Burman

    Hej Erold. Utskällningen som du kallar det står jag för, att du förträngt orsaken får du stå för. Det handlade om Er oförmåga att samarbeta och att ni vid upprepade tillfällen struntade i det valprogram vi gick till val på. Det kallas för demokrati när man presenterar sina idéer för övriga medlemmar och är en majoritet för en idé är det ok, egna race utan förankring som ni körde med ställer V inte upp på.
    Tack ändå för att du förklarat orsaken till avhoppen, jag har förstått att du har lätt för att hata alla som inte tycker som du och jag blev väl ett hatobjekt när jag var så himla taskig att jag sa ifrån.

  15. Undrande

    Rackarns vilken sprutt det blev på debatten efter mitt inlägg om B-G Burmans demokratisyn. Trampade visst på en mycket öm tå. Nu verkar i alla fall vissa saker, som varit höljt i dunkel, komma fram i dagens ljus inför offentligheten. Kanske är det bra. Men för vem?

  16. Henry Cruz

    Sign. undrande efterfrågar för vem detta gagnar att citat: Vissa saker som varit höljt i dunkel nu kommit till offentlighetens kännedom slut citat.Jag kanske inte har lärt av livet men jag TROR att detta gagnar kommunväljarna i Storumans kommun!!

  17. Erold

    Återigen tillbaks till dåtiden…
    Jag har skrivit spaltmetrar å tott att det skulle fastna ,men ältandet fortsätter,och jag MÅSTE få dra den en gång till ,men det tar emot…..jag vill jobba med det som går framåt….
    Vi gick till val bla. genom:
    1. Lösa IT-frågan
    2. Försöka dra ner på konsulter
    3.Se över maktstrukturen och dra ner på kommunalråden.
    Eftersom det finns fler som har varit med då detta resonerats om ,så kan det kollas upp,så att inte B-G kan slingra sig…
    1.IT frågan som vi ifrågasatte om konkurrensen var alla i V(som var med i slussfors)förrutom bl.a B-G,för han ville att vi skulle ta ett snabbt beslut om att andra operatörer inte skulle släppas in i nätet,alltså ett kommunalt monopol..
    Men som B-G skrev i bloggar ”det går inte förklara för de som inte begrip”,men vi har haft en tuff fight att ändra på detta,och det ser ut som att vi klarar det.
    2. Konsulter skulle minimeras!,och eftersom B-G predikar om skola och omsorg så är det ju bra ,eller hur.
    men….under ett budgetmöte med massor av politiker,med ett sparförslag på 5,5 mille så ifrågasatte jag att det var omöjligt ,och att det vi hade kommit fram till lite drygt 3 mill gick med nöd och näppe att klara ,utan för stora konsekvenser.
    då sa B-G ,”att vi plockar in en konsult ”och han sa han visste att det fanns mycket pengar att spara ,i bl.a gymnasiet och skolan.
    Vi som var valda i nämnden skulle alltså inte ha nåt att säga till om i ”demokratisk ordning”,då nu han pläderar om hur odemokratiska vi är….
    3.Ståndpunkten om att vi hade för mycket kommunalråd har vi försökt få bort seda den förr,förra alliansen ,så när vi kuppade in oss i alliansen ,så hade vi för avsikt att genom att ”få” vicekommunalrådsposten så kunde vi vara med om att avsätta den posten lättare,men då B-G hade suttit ett tag så blev det väl för bra för hans del ,så att det ”glömdes” bort.
    Jag skrev då en motion om Kommunalrådsposten,likväl som jag och vi andra inom kl har skrivit en till om nerdragningar inom topparna..
    B-G blev förb….d och skällde ut jag och Ronny för att vi inte skulle få skriva motioner utan hans medgivande,och vi bad honom…….åka nån annanstans.
    Så att hålla sig till ett vallöfte så vill jag ha reda på var mina löften till de som valt mig brister,förrutom de inre stridigheterna,men som inte skall drabba väljarna .
    Jag och vår nämnd har krigat för det vi är satt på att klara av ,och kämpat tillbaks flera miljoner,som bla. B-G har försökt lägga på annat i kommun,så att få bort vi som kämpar framåt för denna kommun ,det ser jag som ett misslyckande.
    och till sist att det skulle bli ett övervägande av politiker i denna sk. storumansdel,det såg man i slussfors(mitt emellan st-uman och hemavan) träffarna varför…
    Vi från V var för det mesta vi 3 härifrån st-umantrakten men bara B-G från sk. västra ,så jag menar vill man nåt måste man engagera sig att vara på möten,men tiden verkar räcka till att sitta på bloggar och repetera missnöjen.
    Marianne valde hemmet före politiken i Ks(som reserv)och det är hennes val,men klaga då inte på vart politikerna hamnar om vi skall spara på ledamöter eller kommunalråd,för oavsett hur många det finns i Kf -så verkar det inte finnas nog medpolitiker i den västra sidan som vill engagera sig …
    Ps. Skriv gärna ut denna ,så ni slipper älta ”mitt”beslut om färdriktning…mvh Erold

  18. B-G. Burman

    Hej Erold. Du hänvisar till vad V gick till val på och jag följer det valprogrammet som du uppenbart tappat bort.
    I programmet som du själv medverkar till står när det gäller IT-frågan att vi vill ha bredband till alla och inget mer.
    Dra ner på konsulter som du påstår, finns inte omnämt med ett ord i programmet.
    Se över maktstrukturen, där står i programmet att vi säger nej tack till osynliga makthavare och svågerpolitik och att vi vill flytta makten till en demokratisk politisk nivå, frågan om antalet kommunalråd finns inte omnämt i v-programmet.
    Som jag tidigare påpekat har du/ni haft stora svårigheter att leva upp till detta program och nu hänvisar du plötsligt och dessutom helt felaktigt till något du tidigare struntat i.
    Jag ser fram emot Ert kommande program men försök fram till dess att hålla dig till fakta. Om du vill undvika fler klavertramp när det gäller v-partiets program kan jag med betalt porto skicka ett ex. till dig.
    Och du, glöm inte att på förstasidan står att V har örnblick på korruptionen. Glöm inte heller att vid senast KF sade V nej till byggandet av nya svårhanterliga maktstrukturer där korruptionen framträder tydligt. Något du röstade för. Kasta aldrig skit när du sitter i glashus var det någon som sa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.