Skämmigt Landstinget.

Landstiget vill spara pengar genom att dra in på hjälpmedel som rullatorer och rullstolar. Ett skrämmande  exempel finns i VK den 25 juli som  belyser Helena Grendins situation. Grendin är långt ifrån ensam som drabbats av landstingets felriktade spariver och om dessa politiker inbillar sig att rehabiliteringen går fortare genom att sätta drabbade i "husarrest" borde man sluta sitt uppdrag omgående.

Tror ni inte att en rörelsehindrad person vill vistas utomhus, bara att känna sommarens alla dofter och lyssna till fåglarna är helande för både kropp och själ, har inte ni politiker sett fram mot  just detta under Er semester. Vad ni gjort är att hindra de rörelsehindrade att uppleva det ni själva kunnat göra i sommar.

Eftersom det råder total tystnad från ansvariga landstingspolitiker utgår jag från att beslutet var enhälligt och därmed behöver man inte bry sig. Om det mot förmodan var någon som reserverade mot detta urdåliga beslut hoppas jag att ni har kurage att träda fram.

Ni politker som försvarar detta beslut  har  tydligt talat om att ni inte har någon ambition att bli omvalda i kommande landstingsval. Tyvärr finns det allt för många politiker i alla läger som endast ser till sitt eget välbefinnande i form av arvoden och karriär, är det sådana politiker vi behöver ? 

Att sparka på någon som redan ligger anses vara en styggelse och det är precis vad Ert besparingsbeslut handlar om. Jag konstaterar att mina hundar har ett betydligt bättre lagskydd än vad våra rörelsehindrade har. SKÄRPNING. 

8 kommentarer

  1. Bengt E.

    Håller fullständigt med dig i dina synpunkter ang.det besparingarna inom landstinget V-botten.Tydligen tror man sig spara 5 miljoner under det kommande året genom att dra in på hjälpmedel till rehablitering för tillfälligt rörelsehindrade personer.Men L.Bergström som ordförande har tyvärr under dom sista fyra åren visat att siffor på papper är viktigare än det sunda förnuftet,är övertygad om att dom hundratals miljoner som dom satsade på aktiehandel under början av 2000 talet och som skulle ge avkastning för dom kommande avtalspensionerna för dom annställda är bortkastade också.Väntar med spänning på socialdemokraternas bla. förhoppningsvis Gunilla L. kommentarer till sin partikollegas agerande inom landstinget.Dom skall inte bara ”skämmes” som vår vän Erold ibland har uttryckt sig utan dom skall åtminstone ha så pass råg i ryggen att dom vågar kommentera påståenderna.Men bli inte besviken Bengt-Göran om du inte får någon kommentar från din komun..är rädd att säden har tagit slut för länge sedan.

  2. Peter Åberg (S)

    Är inte insatt i just denna fråga men noterar att Bengt E skriver ”hjälpmedel till rehabilitering för tillfälligt rörelsehindrade”. En viss skillnad kan jag tycka att det är med tillfälligt och permanent rörelsehindrad.

    Jag håller dock med om att det är en svag grupp i samhället som drabbas. Men jag tycker också att när man kritiserar och fördömer ett prioriteringsbeslut bör man även ha ett förslag på var dessa pengar i stället skall sparas. Några blir tyvärr alltid drabbade när besparingar måste göras.

    Var vill du Bengt-Göran att besparingen skall göras i stället?

  3. Bengt E.

    Hej Peter, tack för ett snabbt svar från en partikollega till L. Bergström, nu var det väl så att det i första hand gällde dom som behövde hjälpmedel för att kunna snabba på rehabliteringen att kunna komma tillbaka till arbetslivet.Det kan väl ändå inte vara så dom permanent rörelsehindrade inte får tillgång till rullator o dyl. Vore det så så är ju skandalen änn värre för dom drabbade, när det gäller besparingar (som jag tror att dom flesta förstår)måste till så får B-G Burman själv svara men för mig personligen så vora det självklart att nu måste besparingarna komma i administrationen d.v.s på tjänstemännan, och ej ute i vårdinrättningarna.

  4. Peter Åberg (S)

    Som jag skrev i mitt tidigare inlägg kan jag inte Landstingets ekonomi, är kommunpolitiker. Jag kan bara anta att, med det stora sparkravet inom Landstinget, har man nog fått spara på nästan alla områden och troligen även inom administrationen. Alla besparingar som inte samtidigt är effektiviseringar kommer att märkas som en försämring i kvalitén, så även ytterligare neddragning inom administrationen, eftersom det förmodligen gör att saker tar längre tid. Just indragning av hjälpmedel är till en ganska stor del en besparing inom administrationen. Ja du ser att det inte är någon enkel ekvation man har att brottas med. Som jag skrev tidigare så vore det intressant att höra var just denna kritiserade besparing i stället sulle göras och vilka som i stället skulle drabbas.

  5. B-G. Burman

    Peter Å, vi vet att Landstinget har många åtaganden, i likhet med dig har jag ingen insyn i någon av verksamheterna. Vi vet också att L-tinget spelat på tärning eller om det var obligationer och förlorat stora summor vilket ingen vill ta ansvar för, nu försöker man spara för att reparera följderna av detta och då ger man sig på redan utsatta människor. Det är i mina ögon att sparka på de som redan ligger vilket är en styggelse. Politiker i L-tinget kan väl inte vara så egotrippade att de inte ser möjligheren att spara på t.e.x dyra konferenser för Lanstingsledningen, eller möjligen s.k. studieresor som inte tillför verksamheten någonting.

  6. Daniel

    Skrev och frågade landstingspolitiker Edward Riedel på VK bloggen vem som betalade lönen till hOnom samt om mina inbetalda skattemedel används till Ridel´s frekventa dagliga bloggande, gissa vad: Jo jag passerade inte censuren.
    Är min frågeställning orimlig?
    Eller får man inte fråga vad som helst längre i detta land?
    Får se ifall detta kommer med?

  7. B.Eriksson

    Vem skulle betala hans lön om inte landstinget….jag finner din fråga ganska ointressant.Ditt bloggande Daniel kommer du inte att få någon räkning på, så varför tror du att dina skattepengar går till Ridels bloggande. Så summa summarium var din frågeställning orimlig, och rätt hanterad av VK tycker jag.

  8. Daniel

    M.a.o så används allas våra skattepengar till ensidigt propagandabloggande, trodde i min enfald att det var partikassorna som skulle användas till partipropaganda och inte sk.Landstingsarvoden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.