Anonyma bloggare ?

Har VK-bloggen blivit en arena för folk som inte vågar stå för sina åsikter ? 

Storumankorrarna Piff och Puff kan verkligen ifrågasättas, ingen seriös bloggare skulle komma på tanken att dölja sin identitet. Folk som inte kan stå för sina åsikter borde nog söka sig till andra kanaler för att sprida sitt budskap.

Att folk kommenterar bloggarna anonymt är fegt, men att blogga anonymt är riktigt uselt och sänker trovärdigheten med hela bloggidén. Skärpning VK.

18 kommentarer

  1. Jimmy Lindberg

    Det kan vara bra att visst bloggande är anonymt så länge detta sköts snyggt. Kan vara ett medel för vissa att prata mer öppet om vissa saker som deras person annars begränsar/försvårar. Vissa personers rykte eller yrke kanske står ivägen för vad som bör sägas.

  2. Marianne

    Jimmy, jag kan förstå situtioner som gör att man kanske inte kan delta i samhällsdebatten riktigt så öppet och ärligt som man skulle önska. Men bör man då starta en blogg? En dagbok på nätet? Hur seriöst blir det?

  3. Erold

    Helt OK tycker jag,då inte de anonyma som kommenterar kan stå för deras åsikt,ser jag ingen skillnad,lika på samma premisser alltså.
    Vad är problemet då man tycker bloggar är så viktig?
    Det är det som detta forum är till för,dvs att ta skit å bli irriterad på andras åsikter.
    Dessutom vill media att det bråkas,för då kan de lätt snappa upp en ”försägning”,då nån blir sur och skall vedergälla detta, och media har en gratis story

  4. fjällräven

    Att kommentera bloggare som av politiska skäl murar in sitt revir på VK:s fria bloggportal, kan vara både lustigt och mindre kul, då de inte vet vilket stövelskaft de ska sätta ner sina skitiga fötter i. Att de sedan klagar på andra fria bloggare är inte alls så konstigt då de företräder ett vänsterparti som med Lars Ohlys i spetsen, under Stalintiden officiellt hyllade den sovjetiske diktatorn som ”mänsklighetens störste” och lokalt ordnade särskilda sorge- och minnessammankomster runtom i Sverige vid densammes bortgång.

  5. Marianne Johansson

    Erold, du är så okonsekvent!
    När anonyma kommenterare angriper dig, så blir du oerhört upprörd och förfasar dig över deras feghet att gömma sig anonymt! Men när man bloggar anonymt och det följer dina linjer, ja, då är det helt plötsligt helt okej!
    En blogg är en dagbok på nätet, där man till viss del lämnar ut sig själv, och för mig är det väldigt märkligt att det görs anonymt!
    Det tycker jag mera överensstämmer med de undertoner av osynlig kontroll som Fjällräven försöker pracka på Bengt-Göran som vänsterpartist!

  6. Håkan Rombe

    Helt uppenbart har en och annan anonym bloggare sina fingrar i diverse politiska syltburkar och då är det fegt att inte stå för det man skriver. Efter att ha läst några inlägg inser man att det är den styrande alliansens politik i Storuman som försvaras. Har man som en av alliansens företrädare sagt att det är bara dravel på bloggarna kan man ju knappast börja skriva bloggar själv. Alliansen har ingen seriös försvarare av sin politik i cyberrymden och det är en demokratisk brist. På ett eller annat sätt torde minst 80 % av väljarna vara väl underrättade om vad som debatteras via internet.

  7. Erold

    Håkan .
    Då du verkar vara den som skall vara ”seriös”så undrar jag : är det viktigare att sitta vid bloggbordet,än att vara på informationsmötet om flyget som alla politiker i Kf var inbjudna till.
    Vi hade tänkt ta beslut om det nu på tisdag,bara så du vet.
    Eller tyckte du inte det var viktigt?
    Bara en undran ,vad tycker du är viktigt att veta i denna fråga?…..eller var det en dum fråga?

  8. fjällräven

    Svar till Marianne, okey Erold får väl vara med också:

    Jag tror inte att BG-Burman har varit KGB spion likt Jan Guillou men om så vore fallet kan han be sin skapare att få förblir anonym.

    Jag tror däremot att ni är goda människor som med flummig naivitet dagdrömmer er igenom livet.
    Era smutsiga fötter är det som kryddar till de ”folkliga” charader som annars råder i kommunhuset. Ni är till och med mera trovärdi än en Erold som bara sidsteppar likt en tråddocka som ibland ses helt svävande i det blå. 🙂

  9. Marianne Johansson

    Var på informationen om Gunnarns flygplats här i Tärnaby i tisdagskväll. Ingenting nytt kom fram som gör att man med ansvarskänsla och gott samvete kan rösta ”ja” till fortsatt flyg! Det är fortfarande så att kommunen ska betala.

  10. B-G. Burman

    Hej Håkan, jag har slagits av samma funderingar som du att Piff och Puffs blogg kanske är ett partiorgan för s-alliansen, men varför i VK och inte på det gamla kända om Allt om Storuman ?

  11. Marianne Johansson

    Det är möjligt ”Fjällräven” att jag flummade mig igenom mina tidiga tonår, men jag kan försäkra dig om att i mitt vuxna liv har aldrig funnits utrymme för något flumm!
    Men att blogga anonymt, kan inte det liknas vid flummighet?

  12. Gunnar Andersson

    Om någon eller några vill skriva underhållande Bloggar eller inlägg så spelar det väl ingen roll om dom är anonyma eller ej. Om man däremot vill framföra en åsikt som man står för gör man det naturligvis under eget namn om man vill bli tagen på allvar.

  13. Ursamen

    I sak har du i princip rätt B-G B!
    Men ibland måste man av rädsla för repressalier dölja sin identitet.
    De bloggare jag själv brukar kommentera är inne på ämnesområden där i vanliga fall mygel och inställsamhet varit framgångsvägar. Inte du B-G B och ej heller Marianne J, som bloggare. Men det finns andra från närbelägna dalgångar som av dignitet och privilegier kan sätta käppar i de enkla hjul man själv försöker snurra.
    Det är enligt lag förbjudet att efterforska journalistikens källor. Då är bloggkommentaren också viktigare än enskilt mod.

  14. Marianne Johansson

    Framför inte Storumans anonyma bloggare en åsikt!!
    De flesta som kommenterar inlägg framför väl också en åsikt? Men jag kan förstå om man inte alltid kan sätta ut sitt namn.
    En anonym blogg?? Varför, om syftet ändå bara är att vara rolig?

  15. fjällräven

    Marianne: ”En anonym blogg?? Varför, om syftet ändå bara är att vara rolig?”

    Där slog du huvudet i spiken 🙂 varför blogga anonymt då syftet bara är att härma ”håna” andra bloggare i VK.

  16. Gunnar Andersson

    om man skriver anonymnt anser jag det som underhållning även om den innehåller åsikter och jag tar den inte seriöst. en kommentar eller blogg skriven med namnet under tar jag (för det mesta )på allvar.jag har håller också med ursamen att ibland kan det vara nödvändigt att vara anonym men det bör ju vara undantag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.