Miljonrullningen fortsätter

Extra Kommunstyrelse i dag där ytterligare miljoner till flyget på Gunnarn var på dagordningen. Trots Fullmäktigebeslut att inga mera förlustpengar skall satsas på denna galenskap beslöts att ytterligare 10 milj skall spenderas på flyget som är lika meningslöst som att ge konstgjord andning på någon som redan är död.

Här visar en grupp politiker totalt förakt mot Fullmäktigebeslut och så länge den politiska ledningen med Lundgren och Ejderud i spetsen struntar i KF:s beslut  är detta möjligt. Hur länge skall denna galenskap få fortsätta ?

Mycket talar för att strategin sedan länge har varit klar eftersom FPL-styrelsen underlåtit att varsla personalen i tid för spara pengar för bolaget, andra företag brukar vara snabba att varsla personal så fort man anar kärvare tider, men inte FPL-bolagets styrelse, där visslar man vidare som om ingenting hänt i sin skyddade verkstad.

Detta kommer att ytterligare påverka kommunens kärnverksamheter, skolan, vården och omsorgen  vilket aldrig kan accepteras och av den anledningen yrkade jag att FPL-bolaget omedelbart skulle försättas i konkurs, mitt yrkande mottogs inte med någon större entusiasm och röstades ner med siffrorna 3-10 av  protokollet framgår vilka ledamöter som vill fortsätta med detta huvudlösa slöseri.

Det framgår med all önskvärd tydlighet att vi i Storuman saknar en politisk ledning som tar ansvar för skattebetalarnas pengar. Resultatet av detta kan faktiskt innebära ett påskyndande av skolnedläggningen i Stensele.

Har vi de politiker vi förtjänar ?

8 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Orsaka kommunen och skattebetalarna förluster på över 20 miljoner, som det handlar om, skulle i ett normalt politiskt sammanhang innebära att ansvariga får ställa sina platser till förfogande. De minus 0-4 miljoner i oktober 2008 som nu blivit minst minus 20 miljoner är väl en av de värsta politiska kollapser som ägt rum i modern tid. Eftersom de enorma förlusterna mörkats hela tiden borde ansvariga ha den goda smaken att avgå frivilligt. Vi har inte råd med sådana politiker.Jag tar tillbaka mitt tidigare ställningstagande att styrande alliansen kan fortsätta. Har S råd att fortsätta?

  2. "annan ort"

    Tror FPL att dom kan vänta ut en nedläggning av Lycksele Vilhelmina flygplats? Undrar om det finns pengar att vänta så länge? Vad jag hört så är det på gång en utbyggnad av vilhelminas flygplats å inte lite heller,verkar det som en nedläggning? Och fyra kommuner främjar den utbyggnaden, ja jag har då närmare till vilhelmina så jag röstar för dom!! Bara en nyfiken tanke hur många kommuner står bakom gunnarns flygplats, bara en tanke???? Ja ja låt cirkusen rulla på det är alltid kul att följa detta!

  3. Rickard

    Till ”annan ort”

    Visst är det så att det pågår ett samarbete mellan Vilhelmina, Dorotea, Åsele och Strömsund om en helt ny bana och planerna är långt framskridna redan! Storuman har fått förfrågan om att vara med men bestämt tackat nej till samarbete. Om man tittar på eniro på körtiden gunnarn kontra Vilhelmina från storuman, och sen flygtiden med mellanlandning från gunnarn så är tidsvinsten 1 endaste minut! Om denna minut är värd 10 miljoner extra så ok. Jag drabbas inte iaf. Jag ser först till mina barn och föräldrar. Men sånna verkar politikerna inte ha som tar sådana här beslut?

  4. Håkan Rombe

    Jag brukar inte vara något större fan av folkomröstningar men nog skulle jag välkomna en lag som ger folket möjlighet att genom folkomröstning avsätta politiker som orsakar kommunen stor ekonomisk skada. Den politiker som ända sedan oktober 2008 och fram till hösten 2009 fört fullmäktige och allmänhet bakom ljuset om den verkliga omfattningen av flygbolagets förluster borde rimligen ha satt sin sista potatis i politiken. Men väldigt lite är rimligt i Storuman just nu. Om några kompetenta och ansedda personer bildar ett nytt kommunalt parti inför nästa val skulle de förmodligen göra rent hus.

  5. P.Sundquist

    Skumt… Kommer inte på mer att skriva än….. FAN vad bra skrivet. Du och H.Rombe är fan dom enda politikerna i Storumans Kommun som har lite verklighetsförankring. Dom övriga verkar leva i fablernas värld och inte ta hänsyn till demokratiska omröstningar. Jag var inte mörkrädd innan men nu efter senaste KS mötet så har jag fan i mig blivit det. GOD JUL till er i kommunen som har förtjänat det. Ni andra kan fara o flyga…. långt bort …. enkel biljett…. från GUNNARN! Då fick iallafall flygplatsen lite berättigande.

  6. Håkan Rombe

    Tänk om köksbordsekonomerna kunde sänka sig ned från trons himmel och förhålla sig till verkligheten. De kunde börja med att ta vår kommunbudget för 2010 och 2011 och plocka bort 13 miljoner = 35 anställda. Det är väl vad förtjänsten av 1 minut till Stockholm landar på = totala restiden. Eftersom den stora delen av kommunbudgeten är löner så vore det på sin plats att få reda på var inom fritids, skolan och omsorgen 35 anställda ska bort. Det räcker inte ens med att lägga ned Sibyllagården och Vikbacka så det blir jätteintressant. Verkligheten är drömmarens och svamlarens största fiende.

  7. Roland Eriksson

    Såg på annat ställe i VK att det finns ett förslag på att fortsätta flyga i Storuman, med mindre avgångar och mindre pengar från kommunen.
    Vet nån vad det innebär?
    Är det bra eller dåligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.