Politisk inavel Del 2

Varför röstade man inte för FPL-bolagets och Patrik Perssons förslag om fortsatt flyg som enligt kalkylen bara skulle kosta 2 milj. mer än KS-förslaget ?

Efter  mötet har jag talat med en del KF-ledamöter och fått en tydlig bild om orsaken , vis av tidigare grova kalkylmissar vågar man helt enkelt inte lita på den kalkyl som nu presenterades. Majoriteten av KF- ledamöterna visade därmed tydligt misstroende mot FPL-bolaget. Av VK:s rapportering framgår att Gunnar Åström m.fl. riktade misstroende mot socialdemokraternas agerande i flygfrågan, av  okänd anledning missade VK:s reporter min och v-partiets misstroendeförklaring mot FPL-styrelsen, detta kanske kan förklaras med att VK har en ny reporter som inte riktigt vågar eller så bedömdes vårt misstroende som fullständigt ointressant.

I vart fall stod striden mellan 2 riktigt dåliga förslag där det i dagsläget är omöjligt att säga vilket som var sämst, av den anledningen avstod jag från att rösta.

Under mötet fick vi veta att  FPL-bolaget  arbetar med att ordna charterflyg till Storuman, en delegation på 5 herrar hade nyligen varit till Kina för att övertyga nyrika kineser om Storumans unika utbud av aktiviteter för charterturism. Vad Kinaresan kostade och vem som betalade kalaset har inte gått att få fram men gissningsvis torde denna kostnad ingå i den totala miljonrullningen som skattebetalarna står för.

Jag kan inte särskilt mycket om charterturism men jag utgår från att det måste finnas en researrangör som marknadsför och sköter praktiska saker för att det ska fungera. Jag vet inte om FPL-bolaget har konsulterat någon sådan förmåga för det borde väl vara steg 1 att titta på vad Storuman har att erbjuda dessa långväga miljonärer för det måste ju handla om Storuman, vi har ju lär oss i tidigare debatt att det är på tok för långt  att åka till Lycksele eller Vilhelmina. Jag har försökt att hitta lokala aktiviteter som skulle kunna konkurrera med andra resmål, finns det vidsträkta sandstränder och badvänlig vattentemperatur, vad jag vet har vi inget ishotell och inget tomteland. Jag såg någonstans att slalombacken i Storuman kunde vara någonting att utveckla, ja varför inte om det lockar kineserna, men sen då. Jag kanske är trångsynt men jag tror inte att nyrika kineser skulle vara särskilt imponerade över ett besök på Konsum, ICA eller möjligen en möbelaffär i Storuman. Det skulle vara kul att höra om en erfaren researrangör skulle ta på sig uppdraget att marknadsföra detta utbud. Jag hoppas ändå att ni som jobbar med charterfrågan lyckas i Era strävanden men börja för tusan i rätt ände, vad finns att erbjuda. Jag har vid ett flertal tillfällen ställt just den frågan utan att ha fått något svar, tydligen finns inget bra svar. 

Fortsättning följer inom kort.

4 kommentarer

  1. fjällräven

    Kina! Jaa just detta land ligger ju Gunilla Lundgren varmt om hjärtat, kan tänkas att det är hon själv som ligger till grund för dessa tankegångar. Annars så tror jag det vore en upplevelse för Afrikaner att besöka en tallskog i Storuman men det är väl inte fint nog. Nej nyrika Kineser med ett obefläckat förflutet vore grejer det.

    Dessa vänortsutbyte med Kina Storumans ledning roat sig med är en lika obehaglig tankegång som massakern på himmelskafridenstorg i peking. Nu backar kanske till och med Google ut ur landet men Storuman kliver in. Hahaha

  2. Burr

    Jag vet…De kan ju komma till Björkvattnet för och se hur en hel dalgång kalhuggs och skövlas;-( Fast då är det ju en hake…Hemavan är närmaste flygplats… då får ju Gunnarn ingen charter där heller;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.