Palt´n

Att vägen till mannens hjärta går via magen är ett gammalt talesätt, nu har även jag fått erfara att detta är sant. I fredags blev jag bjuden på paltkalas hos Ingrid och P-A. Frohm i Rönnbäck och den palt som Ingrid kokat går till historien som historiens godaste.

Efter två jättepaltar är man sprickfärdig men det går inte att sluta äta, en till tänker man och pressar ner den tredje och nu är man nära medvetslöshet, det är bara att pressa in sig i bilen fort som fn. för att åka hem till soffan där man slocknar direkt.

Efter uppvaknandet ett dygn senare är man fortfarande proppmätt för palt har ju i motsats till Fjollträskarnas skräpmat den egenskapen att man inte behöver äta så ofta.

Socialstyrelsen och andra gymberoende kan slänga sig i väggen med sina kostråd och ta lärdom av den  matkultur som finns i Rönnbäck, för visst måste det vara bättre att äta sig mätt på palt  en gång i veckan än att äta hamburgare och dricka cola två gånger per dag.

Som alla förstår har Ingrids paltar gjort stort intryck på mig och skulle jag hitta en kvinna med samma paltkokarkompetens skulle jag överväga om singellivet utan palt är så lyckat. Som sagt, vägen till mannens hjärta o.s.v.   

En kommentar

  1. pelle

    Så socialstyrelsen och gymmare föreslår cola och hamburgare?
    Den var ny =)

    Men visst tusan är palt gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.