Lundgren / Ejderud

VK repliken den 21 aug. har Lundgren / Ejderud synpunkter på Allan Fjällströms reportage den 19/8, detta naturligtvis i syfte att  marknadsföra sin egen förträfflighet.

Gunilla Lundgren har i tidigare reportage förklarat att  personkemin mellan oss varit ett hinder för samarbete, jag kan naturligtvis inte råda över GL:s kemiska sammansättning och självklart skall jag inte heller ha några synpunkter på det, men det finns delar som jag inte förstår. Jag blev bl.a kritiserad för att V kunde samarbeta med M men då glömde S bort att det hade man själva gjort under flera mandatperioder, vad var skillnaden. Men det är klart, en V-politiker som vågar säga ifrån blir ju obekväm och skall därför angripas

Gunilla L och EA. Ejderud vill uppenbarligen att jag skall framstå som kommunens felande länk eftersom jag omnämns vid 2 tillfällen i deras replik. En uppmärksamhet som jag känner mig hedrad av för den visar att jag i motsats till alla andra i oppossitionen lämnat en del avtryck i den villervalla som varit den senaste tiden. Det är för övrigt skrattretande att EA. Ejderud som själv satt med i alliansen nu utser mig som ensam syndabock när det gäller FH i Tärnaby, mitt närminne är uppenbart betydligt bättre än Ejderuds trots att vi är jämnunga, men det blir väl så när man inte har kurage att stå för sina beslut. Gunilla L var inte heller särskilt intresserad av ett köp av FH vid det tillfället, då prioriterades ju drömmen om ett äventyrsbad som nr.1. Konstigt att Gunnar Åström (m) som var kommunalråd vid det tillfället undgår den uppmärksamheten, ja kanske inte så konstigt ändå, ni fiskar måhända efter m-samarbete nästa mandatperiod.

Min bestämde uppfattning är att Gunilla L. och co. varit fullt sysselsatta med att bygga maktstrukturer för att stärka den egna makten vilket jag också påpekade när omorganisationsfrågorna i kommunen var på dagordningen i KF. Är det sådana politiker vi behöver i en liten fattig kommun, det är upp till väljarna att avgöra den saken. Lycka till.

Nu i valtider är ni uppenbart rädda för V eftersom ni vet att vi inte har något till övers för en maktelit som främst ser till sitt eget välbefinnande och glömmer människorna som valt oss. 

Slutligen ett tack för uppmärksamheten Lundgren / Ejderud, fast ni båda vet att jag gärna avstår  Er såpaföreställning.

 

 

12 kommentarer

  1. Karl-Alfred

    Du får mig att rösta på V i kommande val. Är less på all drömpolitik som ”höjdarpolitikerna” i Storumans kommunhus bollar mellan varandra. Aldrig ser man någon verklighet bakom deras visioner, endast tomma penningpungar…
    Vad hittar dom på härnäst tro? kanske statyer av före detta kommunalråd…

  2. gunilla lundgren

    Anledningen till att du enbart nämns beror inte på något annat än att VK använt dig som referens i artikeln. Som du vet Bengt-Göran brukar jag inte gå in i debatter på bloggar, jag läser och noterar och tar debatten öga mot öga eftersom jag anser att det är det mest ärliga.
    Det som gjorde att vi reagerade var att på 2 helsidor smutskasta Storumans Kommun som dessutom inte var relevant och sanningsenlig så kunde vi inte annat än reagera.
    Du vet att jag i alla sammanheng lyfter fram vikten av att satsningar sker i båda kommundelarna. Vår kommun är UNIK låt oss GEMENSAMT UTVECKLA oavsett parti.

  3. B-G. Burman

    Välkommen till en offentlig dialog Gunilla.
    Att du inte vill framträda i en offentlig debatt känner jag till, därför är jag glad att du nu yttrar dig även om du irriteras över VK:s fräckhet att intervjuva en V-partist i opposition. Då är det ännu sämre ställt med din vapendragare EA. Ejderud som tiger likt muren.
    Du nämner mig för att jag yttrat mig i en kort intervju och får det att låta som jag stod för 2 helsidor smutskastning. Reportaget grundade sig säkert på många intervjuer vilket ni uppenbart missat.

  4. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Precis som B-G säger så grundar sig nog den här artikel på ett flertal intervjuer, och som både jag och B-G påpekat tidigare, så finns ett stort missnöje i kommunens västra del, där ett flertal inte håller med om, eller tycker att satsningar i den här kommunddelen värderas lika högt! Det finns en klyfta mellan kommundelarna, och det är inte jag eller B-G som grävt den, men vi är gärna med och fyller igen den!

  5. gunilla lundgren

    Min reaktion bygger inte på att det är du som är intervjuad, jag anser att en journalist bör kontrollera innehållet i sin artikel samt att återge de faktiska förhållandet – det är inte gjort i det här fallet. Alltså kritiken är framförallt riktad mot journalistiken i det här fallet INTE att du omnämns. Marianne som jag i mitt inlägg tidigare sagt vi MÅSTE arbeta tillsammans för utveckling i hela kommunen. Jag är glad över att vi nu är tre som tycker det – om vi hjälps åt blir vi säkert fler

  6. B-G. Burman

    Det är för mig en självklarhet att vi måste jobba tillsammans, synd bara att du först nu i valtider inser detta. Min erfarenhet är att du varit den största nejsägaren till alla förslag och motioner som v presenterat under ditt styre. Dessutom vill jag påminna dig om ditt nära samarbete med valber. ordf. där ni utestängt v från alla nämnder och styrelser vilket försvårat ett samarbete. Detta visar Er avsky för demokratins grundregler för du har väl inte förträngt det faktum att efter senaste val var v det näst största partiet i kommunen. Jag hoppas på nya demokratiska S-kandidater efter valet.

  7. Karl-Alfred

    Är det SANT som du skriver BG att V är utestängda från nämnder och styresler? I sånnafall så skall du skämmas Gunilla L. V verkar ha fått ta all skit från nuvarande sittande (Felvalda),För det verkar som S tillsammans med vildarna, försökt och delvis lyckats med att för egen vind segla med skattkistorna till något avskiljt ställe (Gunnarn) och där levt loppan tills det att pengarna tagit slut. Larma media, SOS från Storumans Kommun…

  8. gunilla lundgren

    Dina svar är precis som jag önskar att det INTE blir i ett sånt här forum, du bekräftar bara min åsikt kring bloggande och det språk man använder. Du beskyller mig för en massa som inte är riktigt. Så tyvärr Bengt-Göran jag har nog varit färdigt i den s.k. offentliga debatten.
    Till dig Karl-Alfred så är det så att i fullmäktige är vi 41 ledamöter – alla har rösträtt, så vore det så att V:s motioner och andra förslag varit bra hade det inte spelat någon roll vad jag ensam tyckt. Tack för mig.

  9. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Vänstern i Storuman-Tärnaby har tre platser i kommunfullmäktige och en i kommunstyrelsen.
    I övriga nämnder och styrelser har vi inga.

  10. B-G. Burman

    Gunilla, efter ditt maktöveragande har vi ju haft 42 ledamöter i KF även om det finns beslut på 41. Sedan tycker du inte om mitt språk, då hade min svenskalärare fel för där har jag betyget 5.
    Jag förstår om du drar dej ur debatten eftersom du riskerar att obekväma sanningar kommer fram. Tack i alla fall för meningsutbytet.

  11. Karl-Alfred

    Vad jag förstår Gunilla så menar du att V inte har någon framgång i kommunen, med dig i spetsen, rätt/fel? Hur många av V:s motioner rör västra delen av kommunen och hur många procent uppgår det till i förhållande till S och era motioner, rörande västra delen?. Finns det siffror på det?
    Detta blir väldigt intressant och framför allt nu innan valet blir av!!!! Till dig Gunilla Lundgren: Har du valfrågor du vågar stå för, rörande västra delen av Storumans kommun inkl. Gratian-bygden? Ett svar är mycket värt, innan vi skickar SOS…

  12. B-G. Burman

    Karl Alfred, ett litet exempel på hur en v-motion behandlas. Eftersom jag upplever ett stort demokratiunderskott i kommunen motionerade jag om åtgärder för att förbättra demokratin. Det blev ett rungande avslag på motionen enligt yrkande från Gunilla L. En tid senare skrev en S-företrädare en liknande motion som antogs enligt yrkande från samma Gunilla L. Detta är ett typexempel på hur det kan gå med motioner som kommer från ”fel håll”. Gunilla var naturligtvis inte ensam röstande men fåren följde sin herde i båda fallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.