Valstrejk ?

Först en tillbakablick på den mandatperiod som snart är till ända, som alla vet bildade v en allians med borgarna efter senaste val, orsaken från vår sida var att att vi under tidigare mandatperioder blivit bemötta av s på ett oförskämt dåligt sätt.  Nu var vi plötsligt  det näst största partiet i Storumans kommun  och vi såg möjligheten att bli tagna på allvar utan att bli ett lydparti för någon som p.g.a. personkemiska problem inte kunde tänka sig ett samarbete ned oss. 

Media började skriva om den oheliga alliansen i Storuman, med tanke på att S under många mandatperioder samarbetat med borgarna kan jag inte förstå varför det skulle finnas något oheligt över att v gjorde samma sak.

Så kom den stora kuppen iscensatt av en gammal maktelit som inte kunde tåla att förlora makten, lönen och pensionen, ett gäng v-partister lockades över och startade "eget", jag vet inte om det utgick något startaegetbidrag eller vad det var som lockade mest, jag kan fortfarande inte se vad herrarna vann med det ställningstagandet.   Enligt min mening var det nu en ohelig allians bildades, kommunalrådet var ju med sina glädjeskutt inför TV-kamerorna självskriven men sedan kommer frågetecknen, 1: e vice kommunalrådet  Ejderud kd som inte ens fanns på valbar plats vid valet , 2:e vice kommunalrådet Forsberg kd placerades som akterseglad gisslan i Tärnaby.  Erold Vestman som nu ingick i styret hade kämpat hårt för att vice kommunalråden skulle bort men plötsligt medverkar han till att det blir 2. Samtidigt kan jag förstå att det krävs 2 kåddisar för att ersätta 1 v-partist.

Nu till framtiden: Efter den politiska kuppen fanns det många upprörda känslor bland väljare som i frustration meddelade att vid kommande val är det ingen mening att rösta, folkviljan hade besegrats av en gammal maktelit som kan gå över lik för att tillskansa sig makten, detta skrämmer mig, att valstrejka är det absolut sämsta som kan hända i en demokrati, genom att inte rösta ger man spelrum för odemokratiska krafter vilket vore förödande.

Därmed vädjar jag till ALLA röstberättigade oavsett partifärg  att rösta och jag vädjar till ALLA partier att respektera väljarnas beslut. 

5 kommentarer

  1. Lars Levinson (m)

    Att valstrejka tror jag inte på. Jag tror att man istället ska vässa pennan när man går till urnan.

  2. Lars Valler

    Jag var inte med i denna cirkus du beskriver men .. hade inte det en betydelse att kommunalrådet inte hanterade sin egen allians bra, att man ifrågasatte den personliga vinningen av avtal ?

    Sen är det så att väljarna valde inte vänstern för dess frmtida sammabete med moderaterna utan dess politik, eller menar du att du öppet innan valet proklamerade en allians med M C FP KDS?

    I dag handlar valet om vägval, om valet där samhället ska bygga på klyftor, mindre pangar till kommuner eller genom en rödgrön regering återskapa möjlighter till alla. Oavsett allianser måste vi alla samverka.

  3. B-G. Burman

    Lars Valler, självklart leder samarbete till framgång, efter senaste val förhandlade v med alla partier inkl. s. av detta kom vi fram till den lösning som blev. V hade innan valet INTE tagit ställning om något samarbete med någon. Jag har dock vid flera tillfällen framhållit att för oss är det mest naturliga att samarbeta med s men att detta inte varit möjligt vilket jag beskrivit. Jag håller fullständigt med om att vi nu måste jobba för en rödgrön regering för att minska klyftorna i samhället.

  4. Inger

    Vad blir skillnaden i valresultatet om man blankröstar eller inte röstar alls? Min röst ger inget utslag så det blir väl ingen skillnad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.