Kontrollbehov, forts.

Min förra blogg väckte  intresse hos bl.a- Västerbottens Folkblad som skrev om ämnet onsdag 19 jan. Där förklarar Torleif Eriksson fiskebiolog vid Länsstyrelsen att avskjutnings förlåt jag menar naturligtvis fångstrapporterna skall hjälpa myndigheten att förvalta fiskevattnen för ett hållbart fiske. Så långt är allt bra men eftersom dom största fångsterna tas upp av folk med fiske som näring (medlemmar i sameby) tjänar  åtgärden inget syfte. Sila mygg och svälja kameler är rätt liknelse.

Torleif E förklarar att Rennäringslagen undantar samebyarnas skyldighet att deklarera sina fångster och nu blir jag riktigt misstänksam, jag behöver hjälp från någon lagklok människa som kan förklara detta. Vilken § i rennäringslagen undantar samebymedlem deklarationsskyldigheten ? Jag har inte hittat någon § som säger detta, måhända har Länsstyrelsen någon inofficiell lagbok man tillämpar.

Jag vidhåller att de åtgärder med hotinslag som myndigheten utfärdar enbart tillkommit för att segregera samer i ett A och B lag. Om inte detta är hets mot folkgrupp, vad är då hets mot folkgrupp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.