Inbjudande skoterleder i Tärnaby

Nu har det hänt igen, en långtradare med erfarenheter från autobahn såg inte skillnade och tog fel i kväll och hamnade på skoterleden. Kan ledansvariga få bättre betyg än så och ni som bara klagar och gnäller på dåliga leder måste nog tänka om. 

Hedras den som hedras bör.

5 kommentarer

  1. Lars Levinson

    Jag skulle föreslå kamrat;) Burman att ta skotern nästa gång du ska till Tärnaby och ta då leden förbi Formen. Jag körde den i helgen, rätt bedrövlig för en turistort.

  2. Peter Åberg

    Vet inte om du Lars bidrar till att hålla upp skoterlederna.
    På de flesta platser i landet sköts skoterleder av ideella föreningar. För det mesta är det några eldskälar som utför ett stort arbete utan ersättning. Ofta är de som klagar på lederna de som inte vill lägga ner vare sig ledavgifter, medlemsavgifter eller tid för att hjälpa till.
    Min uppfattning är att om de som vill ha fina leder även drar sitt strå till stacken vore det inget problem att hålla en god standard på skoterlederna. I Tärna / Hemavan – området borde även näringsidkarna kunna bidra, då det borde gynna dem i förlängningen att området har attraktiva skoterleder.
    Därför till många som klagar, sluta med det och gör något själv.

  3. LG.A

    Hej !
    Du borde väl veta bättre i verkligheten så har vi inga lagliga skoterleder
    Därför att många markägare har inte skrivit på några lagliga avtal och vad jag vet så kommer de flesta markägare att inte göra det heller ! Som sagt man är ju inte så dum att man stänger in sej själv.
    Det hela började med att en man vi kan kalla honom S.L tog sej själv friheten att dra leder som han själv ville och det retade många markägare.
    Så många turister som kommer upp hit kör olagligt eftersom motorfordon får inte köras utan markägares tillstånd, DVS allemansrätten innefattas inte av fordon.

  4. B-G. Burman

    Hej kamrat Lars, jag kör A.C. så jag är inte beroende av några leder, det går utmärkt utan. Men varning, följ inte mina spår för då riskerar du att fastna.

  5. peter

    Sandlåda…..
    Storumans Kommun verkar vara beredda att hålla gunnarn flygplats öppen till en kosnad av 400 000 kr….
    Och där skall väl Erik Abel sitta med en kaffetermos, och hoppas på att något plan håller på att få soppa torsk…
    Vi hoppas tilsammans med honom att det landar annat än korpar och kråkor där.
    Men Åström har ju svaret gjör som på lederna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.