Årets kommunbor i Storuman

Man kan vinna titlar av olika slag, en del för att man är kändisar som jobbat hårt för den egna äran och framgången, andra för att man jobbar för att andra än en själv ska få det litet bättre. Anneli och Lars Jonas har kämpat inte bara för sig själva utan för alla samer som under lång tid blivit förtryckta, ignorerade och diskriminerade. Därför är Årets Kommunbor verkligen värda all beundran.

Utmärkelsen Årets Kommunbo har tydligt visat att det finns ett stort stöd  för just denna kamp. Vad som blir intressant är hur aktörer som Sameting, Länsstyrelse och andra beslutsfattare uppfattar dessa signaler. Har dom den självbevarelsedriften att dom inser att diskrimineringen inte kan få fortsätta. Som jag ser det är detta början på en folkets revolution mot korruption och myndighetsmissbruk  som nog inte går att stoppa förrän rättvisa skipats och diskrimineringen av samer p.g.a. yrkestillhörighet upphör.  Lundvallerits dagar måste få ett slut även om några av Statens lakejer hamnar i  blåsväder.

 

En kommentar

  1. Erik-Oscar Oscarsson

    Jag blir glad över att de fick denna utmärkelse. Stort är det att de blivit just årets Storumanbor och när man läser motiveringen och lägger samman utmärkelse och motivering så ser man att folk begriper vad det handlar om och att kampen för den rättvisa de står upp för kan oförtutet fortsätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.