Tack för alla kommentarer.

Mina senaste bloggar har visat sig populära bland folk som drabbats av konstiga myndighetsbeslut eller ännu värre beslut som ensidigt fattats av en enda person i fogdeställning. Vad jag uppskattar mest är att kommentarerna kommer från folk med kunskaper om vår historia men inte minst den stora juridiska kunskap som kommer fram från vanligt folk, fortsätt studera gällande handlingar och framför ett tydligt budskap utan kränkande påhopp.
Noice Makers har en låt där texten bl.a handlar om ”Bjärkvattsadvokata som aldrig fått bettart”. Fan vet om inte dessa fritidsadvokater har större kunskaper än myndigheternas jurister vilket i förlängningen kan bli ytterst besvärande för berörda myndigheter Min personliga uppfattning är att Länsmyndigheten vid sin rekrytering av jurister skickligt undvikit att anställa ”dom vassaste knivarna i bestikningslådan”,stavfel, det skall naturligtvis stå besticklådan. Jag väntar just nu på spännande handlingar så jag återkommer inom kort med nya spännande uppgifter. Redan nu kan jag avslöja att övergreppen mot samer utanför samebyarna har väckt intresse i Nederländerna, Tyskland och Frankrike där folk följer Svensk samepolitik med stort intresse. Tack för kaffet och godnatt.

8 kommentarer

  1. Bengt

    Vi ska tacka dig BG för att du återupplivar dessa misshälligheter och kränkningar som pågått under en mycket lång tid.Vi ska förhoppningsvis få bjuda igen någon gång.Jag tror att det är svårt eftersom hela riksdagen tycks införstådd men rädslan för de krav som kommer att ställas är nog stor.De har alltid sett till att sätta målvakten på rätta stället.Förre distriktslantmätaren som var en av upphovsmännen till den bruna foldern som Länsstyrelsen brukar skicka som bevis till sina påståenden han fick plats som fastighetsråd i Hovrätten,en bra plats för att försvara en osanning.J.K. som jag berättade om blev sedermera justitieråd i H.D.Tunga bultar att dra loss!Vi håller ställningarna!

  2. Östen Stenlund

    Jag måste göra dig uppmärksam på en artikel i Lokal-tidningen om beordrade skjutprov från Björn Jonsson tjänsteman på Länstyrelsen, skrivet av Urban Viklund. Man har tydligen en viltförvaltning sammansatt av ”edsvurna” intressenter som nyligen mötts och kommit fram till att det är endast övergripande riktlinjer. Man frågade varför inte samma krav på samerna, dvs. renägarna, jag förutsätter att man fortfarande inte har tänkt följa den nya grundlagen, samer som folk. Följer man lagen behöver röstberättigade i sametinget inte bry sig. Vi upplåter jakten på statens mark, fortsätter Jonsson, och troligen nickar alla bifallande trots vad som står i jaktlagen § 10 A.

    Såg man på uppdrag granskning i onsdags inser man hur eländigt det är inom rättsväsendet och de statliga myndigheterna. Man står och blåljuger för hela svenska folket och begår mened i rätten. Det har inte blivit bättre sedan Wilhelm Moberg dundrade om rättsrötan i Sverige. Vi icke renägare behöver bara bryta mot någon påhittad förordning av länstyrelsen, utan stöd i lagen, så döms vi.

    • Bengt

      Vad jag förstår så håller Länsstyrelsen i Västerbotten på att återinföra adeln.Bortglömda är vi samer som inte är i samebyn,det är konstigt eftersom enligt grundlagen är vi ett folk.Vi får se det som så att Regeringen anser troligen inte att grundlagen gäller hela landet,tyvärr.

  3. Inger Israelsson

    Jättebra skrivet, Bengt-Göran. Jag läser och funderar på några saker:

    1) Baggböleri- vilken dålig klang, Vi vet alla vad det innebar, lurendrejeri, Vilket eftermäle, vilken skam.

    Lundwalleri- samma sak. Vilket eftermäle för en själv och för ens barn, barnbarn osv. Grattis till er, ni
    kan vara ”stolta” över er snart världskända far, far-och morfar.

  4. Bengt

    Jag undrar om Björn Jonssons senaste utspel i lokaltidningen angående det kommande skjutprovet inför näst års älgjakt där som han uttrycker att det gäller ortsbojaktlagen och inte samebymedlemmar,hänvisning sker till att samebymedlemmarna och deras gäster har en betydligt starkare ställning beträffande jakträtten.Enligt gamla lagar och även nya lagen som reglerar jakten är det endast jordägaren som har jakträtten.Vad jag då förstår så medger B.J.att staten har ingen jord ovan odlingsgränsen,samebyarna äger heller ingen jord,detta innebär att den utredning som skulle kommit tillstånd redan i början på 90-talet nu måste ske omedelbart,det är bara för utredaren att höra av sig så får han kopia på erforderliga handlingar som visar på jordägarna.Kanske visar det sig att det är nära nog alla som är samer men inte delaktiga i samebyn.Vi hade en tid i historien när endast adeln hade rätt att jaga älg,det är kanske en ny adel Länsstyrelsen här i västerbotten lyfter fram,vad vet jag.

  5. henry criz

    Vi får väl sammanfatta alltsammans med att nationen.Sverige inte vill sammanlopplas med rasbiologiska institutet i uppsala 1922 ej heller arlla gryning (stay behind) 1947initierad av Tage erlandet ej heller krigsinternerade i traggdrådsläger administrerade av Tage erlander fy bubblan säger jag.

  6. Bengt

    Jag har följt många beslut som fattats av både civilrätt och förvaltningsrätt,domstolarna ska vara de som säkerställer demokratin.Jag skrev till Hovrätten angående ett uppmärksammat mål som gällde ett jaktbrott som hände på S.Ö.A.men som fått stora konsekvenser för b.la.jag och min familj.Hovrättens utslag blev att vi förlorade jakten till av ålders brukade marker,(vi är samer utan samebymedlemskap),Vi har dom från 1820,avtal upprättat av domstol 1820,skattläggning 1857,samt urminneshävd.Dessa begrepp är erkända i Hovrätten Västra Sverige.Jag vittnade på rättegången om det jag ansåg vara våra rättigheter,vittnesmålet hörsammades ej.Jag skrev angående att vår rätt försvann när hovrätten fann att styrelsen kunde besluta i dessa frågor.I detta domslut förlorade vi vad som kallas äganderätt,H.D.prövade inte målet,erkände alltså Hovrättens utslag.Hovrätten svarade inte skriftligt utan ringde och talade om att de kunde inte svara på frågorna jag ställt,men tyckte det var olyckligt det som inträffat föreslog att jag kunde gå till domstol med frågan.Nu frågar jag om råd vilken domstol jag skall vända mig till?Jag har följt med mål från förvaltningsrätten,oavsett utslag så behöver inte den träffade följa rätten,SÖA utslag (985-1995)att A-skogen som sådan saknar jakträtt,Varken styrelsen för A-skogen eller LST och senast Hovrätten, titta på L-J.J. utslag om medlemskap i samebyn,varken samebyn eller LST.erkänner utslaget.Senaste som utspelat sig iVilhelmina från Förvaltningsrätten där den starke politikern K.G.Abrahamsson sagt att vad rätten uttalat bryr han sig inte för det är fullmäktige som fattar besluten,K.G är ju före detta riksdagsman och med tunga uppdrag så han bör ju veta hur man gör.för mig verkar det som anarki råder vilket är olyckligt för människorna i denna Norrlandskoloni,personligen blir jag rädd när demokraturen tar över,Gud bevara oss!

  7. Henry nu inte Criz utan Cruz

    Jag tycker nu att det verkligen vore på sin plats att ALLA lokala böhmiska korporaler skulle stå upp för länsstyrelsen i västerbotten och bemöta Bengt-Görans blogg och alla hans bloggs kommentarer. Det är väl det som kallas DEMOKRATI eller är det ett fullkomligt främmande begepp i VÅRT STOLTA LAND SVERIGE. Kom nu fram med ERA storartade FAKTA!!!!!!NI alla lokala böhmiska korporaler!!!!!!!!!
    tärnaomr. efterfrågas särskilt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.